Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de rel rond vrouwonvriendelijk gedrag bij Activision/Blizzard

27/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms bestaat de Peepshow uit een reeks kleinere, maar leuke en soms ook belangrijke onderwerpen. En soms draait het om één kwestie. Een kwestie die het game-nieuws domineerde en grote repercussies met zich meedraagt. Zo’n zaak hebben we deze week. Het betreft de aanklacht van de staat Californië tegen Activision/Blizzard inzake het scheppen en in stand houden van een vrouwonvriendelijk werkklimaat. Ubisoft en Riot hebben een dergelijke zaak al een tijd aan de broek. Nu is het de beurt aan de toko van Bobby Kotick.  Verschil in deze is de communicatie vanuit het bedrijf en de berg aan informatie die naar buiten is gekomen rond deze zaak. Ideaal materiaal voor Boris en JJ om zich in vast te bijten.

Staat Californië stelt Activision/Blizzard in staat van beschuldiging

De zaak kwam de afgelopen week aan het rollen toen de staat Californië Activision/Blizzard in staat van beschuldiging stelde. De aanklacht, die openbaar is, ga een schat aan pijnlijke informatie weer. Iets wat we in deze Peepshow natuurlijk op een rij zullen zetten. Maar toen begon de ellende eigenlijk pas echt. Want waar het zo vaak fout gaat de laatste tijd, de communicatie, daar liep de boel nu ook spaak. Waar veel medewerkers meldden dat ze zich herkenden in en schaamden over alles wat naar buiten kwam, daar sprak Activision/Blizzard van verouderde info en het bewust schetsen van een verkeerd beeld.

Leiding ontkent beschuldigingen, medewerkers erkennen het

Dat was het moment dat de shitstorm echt losbarstte. Waar het bij Ubisoft vooral een aantal werknemers waren plus Yves Guillemot en er vrij snel ‘schuld’ werd erkent, daar buitelden de mensen die bij Blizzard werkten over elkaar heen om onschuld en verandering te preken. Terwijl sommigen toch echt hadden meegedaan aan deze werkcultuur. Er brak zelfs een staking uit. Heavy stuff dus waar Boris en JJ het afgelopen weekend ingedoken zijn.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch