Menu Premium
Loading...

!@#$% over ‘exclusiviteit’ games Bethesda en de Duitse gaming-wet

16/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De gamesindustrie staat nooit stil. Iedere week gebeurd er wel iets goeds, iets slechts of iets opmerkelijks. En wat zou een Peepshow zijn zonder een aantal dikke discussies rondom deze gebeurtenissen? Vandaag zitten JJ en Boris dus ook lekker klaar om los te branden over deze goeie, slechte en opmerkelijke momenten binnen de gaming industrie. Zo gaan zij het hebben over de Bethesda en Microsoft deal, #EAGATE, Duitsland en hun nieuwste gaming-wet en verkoop records wat games betreft van februari 2021. Ga er dus maar eens even lekker klaar voor zitten, want het is tijd voor een nieuwe editie van de Peepshow.

Komen de grote games van Bethesda echt helemaal niet naar de PS4/5?

Een aantal maanden geleden shockeerde Microsoft de wereld door Zenimax, de eigenaren van Bethesda, aan te schaffen. Nu de deal ook officieel mag doorgaan, heeft Phil Spencer, head of Xbox, iets meer details naar buiten gebracht over hoe het nou precies zal gaan zitten met de exclusiviteit van de games van Bethesda. Maar helemaal duidelijk waren zijn uitspraken nog niet. Komen toekomstige games zoals The Elder Scrolls VI, een nieuwe Fallout en Starfield nu wel of niet ooit naar de PS4/5Xbox? JJ en Boris hebben hier wel een mening over.

Oh buurman, wat doet u nu?

Nederland en Duitsland lijken en verschillen van elkaar op vele manieren. De talen lijken op elkaar, maar wij Nederlanders zijn over het algemeen toch iets makkelijker dan onze buren. Iets waar we dit aan kunnen merken, is Duitsland’s nieuwste wet rondom gaming. Zo wordt het vanaf 1 april een stuk lastiger om als jongere bepaalde games te spelen. Eerst werden dingen zoals actie, seks en schelden gezien als factoren die mee werden genomen in het bepalen van een age rating. Maar wordt binnenkort eigenlijk zo’n beetje alles meegerekend. Zo zal bijvoorbeeld een game die niet uit te spelen is, een hogere age rating krijgen, dan dat deze krijgt als er een einde aan zat. Ja, je leest het goed.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch