Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over Coppa, Nintendo en loze beloftes van Google Stadia

27/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen weken was er zoveel peepshow-nieuws dat er elke week twee items waren. Zo ver lijkt het deze week niet te gaan komen, maar er is natuurlijk wel gewoon een nieuwe. JJ en Boris gaan verder met discussiëren over de Coppa-regels, de loze beloftes van Google Stadia en Nintendo.

De Coppa-regels blijven onderwerp van discussie

Het gaat weer over de Coppa-regels van YouTube. Er is schijnbaar een derde niveau aan regels waarbij het gaat om content dat gemaakt wordt voor volwassenen maar ook kan aanspreken bij kinderen. Een mix dus van de twee andere niveaus aan content, in tegenstelling tot wat we eerder wisten. Hoe en wat? Daar ga je tijdens dit item achter komen.

Een Nintendo theme park?

Volgens Shigeru Miyamoto zou dit heel goed kunnen. Hij wil dat Nintendo richting hetzelfde ‘appeal’-niveau gaat als dat van Disney. En een theme park, als een soort concurrent van Disneyland, behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Want met games gaat het volgens Miyamoto niet lukken: “Many parents want to keep their children from playing video games. But these same parents have no problem allowing them to watch Disney movies. We cannot seriously challenge [Disney] unless parents start feeling comfortable about their children playing Nintendo”. Wie weet gaat er dus een Nintendo theme park komen.

Niet alle games van Google Stadia in 4K

Zo maar even een van de beloftes die Google Stadia niet na is gekomen. In oktober werd er door Google Stadia chief Phil Harrison een tweet gepost waarin het volgende stond: “all games at launch support 4K”. Nu blijkt dat dit niet het geval is. Volgens Harrison hebben developers zelf besloten om 4K niet te integreren. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar de belofte is dus loos gebleken. Ook werd er belooft dat de GPU van Google Stadia meer power zou hebben dan die van de Xbox One X en PS4 Pro. Of dit zo is, valt mede door wat hierboven wordt genoemd te betwijfelen. Laten we zeggen dat de launch alles behalve vlekkeloos verloopt.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch