Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over besluit van CMA om aankoop Activision/Blizzard te blokkeren

03/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuwe editie van de Peepshow. Dit keer op een woensdag aangezien dinsdagnacht het embargo op de review van Redfall verliep. En dat ging even voor. Maar ga er maar rustig voor zitten, want dit gaat een lekkere felle editie worden. Waar we namelijk met zijn allen dachten dat de deal rond Activision/Blizzard nu wel zo’n beetje in kannen en kruiken was, daar kwam de CMA, de Britse mededingingsautoriteit, de afgelopen week opeens met een bom shell. Ze gingen pal voor de deal liggen. Oftewel, de aankoop wordt in de UK niet goed gekeurd. En ook nog eens om een reden die weinigen zagen aankomen: de cloud. Wat is er aan de hand? Waarom kwam de CMA opeens terug op hun voorlopige besluit. Daarin gaven ze aan dat alles er goed uitzag wat hen betreft? Wat gaat er nu gebeuren. Is de deal nu helemaal van tafel? De antwoorden op deze behoorlijk lastige vragen ga je zien en horen in de Peepshow van woensdag 03 maart 2023. Ram maar snel op de Play knop voor het nodige digitale vuurwerk.

De CMA haalt een dikke streep door aankoop Activision/Blizzard

We citeren de CMA: ‘We fear the deal will alter the future of the fast-growing cloud gaming market, leading to reduced innovation and less choice for UK gamers over the years to come.’ En daar moest Microsoft het mee doen. Streep door de deal, Microsoft boos, Bobby Kotick pissed, analisten flabbergasted. Boris en JJ gaan in deze editie van de Peepshow een poging doen om te herleiden hoe de CMA tot hun conclusie is gekomen. Ook geven ze hun mening over de conclusie zelf. Kloppen de argumenten van de CMA of zijn ze het er niet mee eens?

Waarom komen zoveel games onaf uit?

Er was ook nog andere nieuws. Waarom verkoopt PlayStation opeens minder games? Is dit ergens een voorbode van? En waarom zijn zoveel games momenteel onaf als ze uitkomen. Plus what up met al die neppe excuus tweets van de betrokken uitgevers? Dat en meer in een nieuwe aflevering van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch