Menu Premium
Loading...

!@#$% over afluisteren Xbox, micro transactions Gears 5 en Battlefront 2

28/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heuj! Na een tijdje afwezig te zijn geweest (mede vanwege JJ’s vakantie, mede vanwege Gamescom) is de !@#$% weer terug! Niet alleen JJ heeft een hele lijst aan nieuwtjes van de afgelopen weken, maar ook Boris komt met zijn eigen nieuwtjes. Gears 5, de afluisterpraktijken van Xbox en de loot boxes van Battlefront 2 komen langs.

Luistert Xbox klanten af?

Volgens Boris wel, en hij is zeker niet de enige die er zo over denkt. Vice meldt namelijk dat er een paar mensen anoniem naar buiten zijn gekomen. Klokkenluiders dus. Zij melden dat ze tijdens hun tijd bij Xbox/Microsoft audio moesten afluisteren afkomstig uit de console. De inhoud is volgens de klokkenluiders vergelijkbaar met de situatie rondom Skype en Cortana audio (PC en mobiel). Veel mensen zullen al wel vanuit zichzelf gedacht hebben dat dit zou gebeuren, maar keihard bewijs is er nog niet geleverd. Dit zou wat dat betreft een grote stap kunnen zijn, ondanks dat het keiharde bewijs nog wel ontbreekt. To be continued.

Microtransactions in Gears 5

Daar zijn ze weer. Geen week (misschien zelfs wel dag) gaat voorbij zonder dat er gepraat wordt over micro transactions. Dit keer staat Gears 5 in het middelpunt van de belangstelling. Volgens de developers gaat het echter om het zetten van een nieuwe trend. Hoe dat precies in elkaar ziet zie je in het item, maar zou Gears 5 wat micro transactions betreft revolutionair kunnen zijn? De developers van Battlefront 2 hebben in ieder geval al spijt van het loot box-mechanisme dat al bij launch in hun game zat. Daar is het nu natuurlijk te laat voor, en Gears 5 lijkt niet dezelfde fout te willen maken.

Denk je dat er op meerdere manieren (bewust of onbewust) wordt afgeluisterd via consoles? Zo ja, wie denk jij dat (naast Microsoft) dit ook doet? Ben jij klaar met microtransactions of begrijp jij de functie en het nut vanuit het standpunt van de ontwikkelaars? Laat je horen en deel je mening in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch