Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Onze grote liefde voor de Teenage Mutant Ninja Turtles

05/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het kon en mocht niet ontbreken in deze Retro Week. Meerdere presentatoren zeurden JJ aan zijn hoofd. Mochten zij vertellen waarom vier groende schilpadden die aan vechtsport doen, helemaal de shit waren. Tegen zoveel mentale druk kon JJ geen weerstand bieden. En dus zitten Huey, Jasper en Koos klaar om hun enorme liefde voor de Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT), want daar hebben we het over, te ventileren on een video vol nostalgie. De vier schilpadden hebben immers nogal wat teweeg gebracht in het medialandschap. Je kwam en komt ze namelijk echt overal tegen. Ze zitten in strips, tekenfilms, speelfilms, televisieseries en computerspellen. En dus in het hoofd en hart van de drie presentatoren.

We verslonden alles wat met Teenage Mutant Ninja Turtles te maken had

De TMNT zijn vier schildpadden die buitengewoon bedreven zijn in de de kunst van ninjitsu. Ze zijn allemaal vernoemd naar Italiaanse kunstenaars uit de tijd van de Renaissance: Michelangelo (Michelangelo Buonarroti), Leonardo (Leonardo da Vinci), Donatello (Donato di Niccolò) en Raphael (Raffaello Sanzio). Door een groen mutatieslijm zijn de voorheen gewone schildpadden in intelligente wezens veranderd. Ze hebben ook een baas. Splinter, een rat, die ook door het slijm is gemuteerd. Je moet het allemaal maar verzinnen.

De franchise begon als een parodie

De TMNT werden in 1984 bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird. Met wat centjes van hun belastingteruggave publiceerden de twee een strip over de Turtles. De strip was een parodie op vier van de meest populaire comics van die tijd: Marvel Comics’ Daredevil en New Mutants, Dave Sims Cerebus en Frank Millers Ronin. Ondanks de nogal donkere ondertoon bleken de schilpadden populair. Een franchise was geboren. Zijn de drie heren fans van het eerste uur? Vonden ze alles tof of waren het bijvoorbeeld alleen de strips die ze lazen of de tv serie die ze keken? En hebben ze nog Turtle stuff uit die tijd bewaard? Het antwoord op al deze vragen ga je zien en horen in deze special over de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch