Menu Premium
Loading...

OnePlus Nord Review: ‘Wat heb je eigenlijk meer nodig in een telefoon?’

05/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het moge duidelijk zijn, bij Gamekings houden we van de OnePlus telefoons. Het merk is het meest underground van het stel en dat past wel bij ons. Dus als er een nieuw model is, dan houden we ons altijd aanbevolen. Dit keer is het tijd voor de OnePlus Nord. Een model dat vooral wordt gepromoot als een kwalitatieve goede telefoon voor een mid price prijskaartje. Maar goed, dat is de pr-taal. En die moet je altijd met een flinke korrel zout nemen. Aan Boris en Jelle om te bepalen of de nieuwe OnePlus bang for buck brengt of dat ze het maar beter houden bij de wat duurder geprijsde modellen.

OnePlus gaat terug naar de budgetvechter roots met de Nord

De OnePlus Nord is een zogenaamde middenklassesmartphone die voor 499 euro wordt aangeboden. Dat is inderdaad een stuk minder duur dan de meest recente modellen die vanaf 700 euro of meer te koop zijn. Echt een compleet nieuwe richting is de move naar mid price niet voor OnePLus. Het Chinese bedrijf begon nameillk ooit als prijsvechter die aanschopte tegen de (dure) gevestigde orde van onder andere Apple. OnePlus gaat met ander woorden weer even terug naar hun roots.

Wat krijg je aan telefoon voor 499 euro?

Wat krijg je dan voor die 499 munten die je neer tikt? We hebben de belangrijkste specificaties even voor je op een rij gezet.

  • 6,44 inch-amoled-scherm met 2400 bij 1080 pixels.
  • Ververssnelheid van 90Hz, lekker soepel beeld.
  • Snapdragon 765G-processor met 8 of 12GB RAM.
  • 128GB of 256GB opslag (niet uitbreidbaar)
  • 4115 mAh-accu die vlot oplaadt (30 Watt)
  • Vier camera’s aan de achterkant, twee voorop.
  • Maakt gebruik van de eigen Oxygen-software

Kan de inhoud van de OnePlus Nord de twee heren bekoren? De OnePlus 8 Pro vonden ze tof, maar ook wat aan de dure kant. Deze prijs klinkt een stuk beter. Het eindoordeel hoor en zie je in de review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch