Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De geschiedenis van de Kingdom Hearts franchise

19/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuw onderzoek. Ditmaal een die draait om een vrij markante franchise. Een franchise waar je intens van houdt of helemaal niks mee hebt. Omdat de mix van karakters een nogal, eeh, aparte is. We hebben het over Kingdom Hearts. Een game opgebouwd rond karakters uit de Disney en Final Fantasy franchise. Hoe is dat aparte huwelijk tot stand gekomen? Waar is het allemaal begonnen en hoe zit het nu met de verschillende games uit de serie die vaak niet echt in chronologische volgorde uitkomen? Je gaat het allemaal zien en horen en in dit nieuwe werkstukje van JJ.

Met jouw keyblade vijanden verslaan

Vechten met een sleutel, hand in hand met Goofy, terwijl je rare grote flapperschoenen draagt. Sommige gamers zegt dit helemaal niets. Anderen weten direct waar we het over hebben. In totaal zijn het 13 games uitgekomen in de Kingdom Hearts-serie. Niet elk deel uit de franchise was even populair, maar als geheel won de serie de harten van miljoenen gamers. Dat de franchise zo populair is geworden, was vooraf geen zekerheidje. Een toevallige ontmoeting in een lift was cruciaal voor het huwelijk tussen Disney en Square. En de eerste versie van het spel werd hard afgekeurd.

De sprookjesachtige werelden van Disney ontdekken in Kingdom Hearts

Kingdom Hearts staat bekend om de sprookjesachtige wereld(en) van Disney. Van old school Disney films zoals Alice in Wonderland tot aan de wat nieuwere werelden zoals Pirates of the Caribbean en straks misschien Star Wars en Marvel. In bijna elke wereld waar Disney de rechten over bezit kun je op avontuur gaan. Hoe is dat huwelijk tot stand gekomen? Wie vroeg wie uit? En was er meteen een klik? Of hebben we te maken met een verstandshuwelijk? Je gaat er  achter komen in dit onderzoek naar de fascinerende Kingdom Hearts franchise.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch