Menu Premium
Loading...

OlliOlli Review

28/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een tijdje geleden sinds we de laatste skateboard-game hebben gezien. Duidelijk is het niet met welke game het ooit begon, maar een zekerheid is het dat het genre eind jaren negentig pas écht populair werd. Iets dat ondertussen al lang en breed afgezwakt is. Met OlliOlli probeert ontwikkelaar Roll7 het skateboard-genre nieuwe leven in te blazen op een wel hele bijzondere manier. Skate en Dennis gaan checken in deze OlliOlli Review of OlliOlli dan ook dé game is die skateboardliefhebbers willen spelen.

In de hoogtijdagen van de skateboard-games was de Tony Hawk’s-franchise heer en meester. Bijna iedereen die over een console of pc beschikte, deed mee aan de trend mee om deze titels grijs te spelen maar nadat de franchise van Tony Hawk in het slop raakte, werd het skateboard-genre min of meer gedomineerd door een concurrent: EA’s Skate. Nu OlliOlli na enkele jaren de stilte rondom het genre wil doorbreken, zijn Skate en Dennis erg benieuwd of OlliOlli hoge ogen gaat gooien en iedereen virtuele kickflips en grinds gaat laten doen.

Met zijn unieke pixelachtige uiterlijk is OlliOlli op het eerste gezicht niet te vergelijken met de Tony Hawk’s-serie en de Skate-games, maar toch zien Skate en Dennis enkele overeenkomsten met deze titels. Het doel van OlliOlli is om zoveel mogelijk punten te halen en manoeuvreren door de korte levels, wat bijvoorbeeld in Tony Hawk’s ook het geval is. Trucs worden gedaan door het rechter pookje van de PS Vita te gebruiken, wat te vergelijken is met Skate. Door het feit dat de game een 2D-sidescroller is, voelt het ook wel alsof er inspiratie is gehaald uit onder meer California Games van vroeger.

Natuurlijk gaat het er allemaal om of OlliOlli dan ook tof is om te spelen en dat hebben Skate en Dennis uitgebreid uitgezocht. Ben jij benieuwd of de game met zijn unieke stijl en moeilijkheidsgraad het skateboard-genre nieuw leven in kan blazen? Je hoort het hier, in de OlliOlli Review!

Ontwikkelaar: Roll7
Uitgever: Roll7
Platform: PlayStation Vita
OlliOlli Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch