Menu Premium
Loading...

Nvidia vs AMD: de bikkelharde strijd tussen twee GPU giganten

07/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is zondagochtend 8:00 uur. Dé perfecte tijd voor een onderhoudend item over de strijd tussen twee GPU-producenten, Nvidia en AMD. Croissantje en glaasje sinaasappelsap erbij en het is heerlijk wakker worden. Alle gekheid op een stokje. De strijd tussen Nvidia en AMD is er natuurlijk wel een. De niet aflatende ambitie van beide grootmachten om de nummer 1 te zijn als het gaat om grafische kaarten, zorgt voor een bikkelharde concurrentiestrijd. Eentje waarvan de gamers profiteren. Concurrentie zorgt immers voor innovatie, en innovatie zorgt er voor dat de PC al jarenlang het meest krachtige gamingplatform op deze aardkloot is.

Wanneer begon de strijd tussen Nvidia en AMD? En wie deed de aftrap?

Steven weet veel van GPU’s en verdiept zich ook al jaren in de strijd tussen deze twee partijen. JJ is aan de desk aangeschoven om hem eens goed uit te horen over deze twist. Wanneer begon de strijd bijvoorbeeld? En wie deed de aftrap? Wie is er momenteel leading en waarom? En is die partij dan altijd leading geweest? Ook interssant is natuurlijk de vraag of de strijd de komende jaren tussen deze partijen blijft gaan? Of dat Intel zich er tussen kan gaan wringen? En is het feit dat maar twee bedrijven bepalen wat er gebeurd in GPU-land wel gezond? Zie je die monopolie positie terug in de kwaliteit, de snelheid van verschijnen van nieuwe producten en de prijs?

Is er verschil tussen de grafische kaarten van Nvidia en AMD

Maar Steven en JJ gaan natuurlijk ook in op de gevolgen van deze strijd voor de gamers. Wat merken zij er van? Is er verschil tussen de grafische kaarten van Nvidia en AMD en waar merk je dat aan?. Hoe gaan PC producenten om met deze strijd? Bieden ze hun producten altijd aan met een keuze tussen GPU’s van Nvidia of AMD? Als je een prefab desktop koopt, kun je dan ook van grafische kaart wisselen? En hoe werkt dat bij gaming laptops? Alle info over deze harde, maar ook fascinerende strijd tussen twee GPU-producenten en de gevolgen daarvan voor jouw PC, worden behandeld in deze video.

PC Master Race Weekend powered by ROG

Het PC Master Race Weekend is tot stand gekomen in samenwerking met ROG. Je kunt een overzicht van hun producten op het gebied van desk- en laptops hier vinden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch