Menu Premium
Loading...

Nintendo Switch gaat in 2018 over Xbox One heen

08/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo Switch gaat volgens games industrie analisten in 2018 een groter deel van de markt verkrijgen dan Microsoft met de Xbox One. JJ is in de cijfers gedoken en staat klaar om ons te verlichten met zijn voorspellingen. Gaat de Switch in 2018 vaker over de toonbank dan de Xbox One X? Of gaat dit om alle consoles die Nintendo verkoopt, inclusief de Mini SNES? JJ speculeert er op los. Check nu: Nintendo gaat meer consoles verkopen dan Microsoft!

Wint de Nintendo Switch de strijd om de tweede plek?

De afgelopen jaren strijden Sony en Microsoft met de PlayStation en de Xbox om het grootste aandeel van de consolemarkt. Nintendo had na het succes van de Wii eigenlijk niets meer te zeggen op console gebied. De Wii U heeft ruwweg minder dan een tiende consoles verkocht dan de Wii. Je kan stellig zeggen dat deze dus is geflopt. Gelukkig kwam Nintendo vrij snel na de Wii U met de Nintendo Switch en doen ze weer mee aan de race. Ook heeft Nintendo in 2017 de Mini SNES uitgebracht. Deze kleine retro console was vrijwel meteen overal uitverkocht, maar is nu weer volop verkrijgbaar! Daarnaast verkopen ze natuurlijk nog steeds de 3DS.

Is Sony met de PlayStation nog te achterhalen?

Sony Playstation staat nog steeds 100% op nummer 1 als het gaat om marktaandeel. Mensen hebben 10 miljard uitgegeven aan Xbox hardware, 8 miljard aan Nintendo en maar liefst 20 miljard aan Playstation! Er wordt verwacht dat Nintendo nog gaat groeien dit jaar. Vooral omdat de Switch nog aan het begin zit van zijn levenscyclus zit en Xbox en Playstation relatief aan het einde. De kans is klein de Sony en Microsoft dit jaar nog komen met een nieuwe console gezien die nog niet is aangekondigd. Check hier bij de review wat wij van de Nintendo Switch vinden! Misschien op de E3! Wat denken jullie? Gaat Nintendo het in 2018 winnen van Microsoft? Gaan jullie dit jaar een Switch halen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch