Menu Premium
Loading...

Nintendo Online: “Online op zijn Nintendoos”

26/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het online systeem van Nintendo is niet altijd even goed geweest in het verleden. In de periode van de aankondiging van de Nintendo Switch werd er al gezegd dat er voortaan voor online betaald zou worden vanaf 2018. Nu is het eindelijk zover, Nintendo Online is van start gegaan. Enkel leden van My Nintendo die een abonnement sluiten voor Nintendo Online kunnen nog samen met vrienden online gamen op de Nintendo Switch. Kevin en JJ zijn vrijwel meteen gaan kijken of Nintendo’s online service goed kan concurreren met Xbox Live en PlayStation Plus.

Wat heeft Nintendo Online zoal te bieden?

Nintendo is altijd wel een bedrijf geweest dat zijn eigen koers vaart in vergelijking met Xbox en PlayStation. Toch lijkt Nintendo Online een voorbeeld te hebben genomen aan hun concurrenten. Het platform biedt een cloud opslag aan, maandelijks gratis games, exclusieve korting op games en uiteraard het online kunnen gamen. Om nou te zeggen dat elk onderdeel naar de kwaliteit van Xbox Live en PlayStation Plus streeft valt nog te bezien. De cloud opslag kan niet voor elke game worden gebruikt. Voorbeelden daarvan zijn Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee, Dark Souls Remastered en FIFA 19. Hier heeft Nintendo bewust voor gekozen om zo het valsspelen op de Nintendo Switch te lijf te gaan.

NES titels ook speelbaar op de Nintendo Switch

Op dit moment is de ondersteuning van online gamen op de Nintendo Switch nog best schaars. De toekomst daarentegen ziet er veelbelovend uit. Games als Super Smash Bros. 3, Pokémon Let’s Go en Super Mario Party kunnen gegarandeerd de groei van abonnees pushen. De keuze uit NES games is op dit moment ook nog niet gigantisch. Maar de games die er zijn, zijn wel echte knallers. The Legend of Zelda, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber en Balloon Fight zijn maar enkele voorbeelden van NES titels die nu al speelbaar zijn op de Nintendo Switch.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch