Menu Premium
Loading...

Nintendo Land Review

17/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Wii U uitkomt deze maand, toch? Zoals gewoonlijk worden er dan een shitload aan games uitgebracht om twijfelaars over de streep te trekken. Eén van deze games is Nintendo Land. Is dit een kwestie van kwantiteit boven kwaliteit of is dit een reden om als twijfelaar toch nog een Wii U te kopen, dat zie je in de Nintendo Land Review.

Nintendo Land is een game waar je, zoals de titel al doet vermoeden, in Nintendo Land bent en je attracties gaat beleven. Deze attracties zijn kleine games die je met je vrienden kunt doen. Zo speel je in Mario Chase ouderwets tikkertje en rent in Luigi’s Ghost Mansion één speler rond als een geest terwijl de anderen moeten vluchten. De kracht van deze game zit vooral in het ervaren van alle nieuwe elementen van de Wii U. Het doet daarin een beetje hetzelfde als Wii Sports deed bij de Wii. Daar liet het ook snel zien welke potentie de Wii had en kon je meteen aan de slag met vijf minigames. Het verschil dit keer is dat Nintendo Land niet vijf, maar twaalf minigames heeft.

Waar een groot deel vooral gericht is op multiplayer, zijn er ook games die je in je eentje kunt spelen. Zo ga je shuriken werpen naar ninja’s in Takamaru’s Ninja Castle, je een weg vinden in Donkey Kong’s Crash Course en rondvliegen in Balloon Trip Breeze. Maar de Wii U zou geen familie console zijn als er geen samenwerking was. Zo moet je in Legend of Zelda Battle Quest en Metroid Blast samen een weg banen door alle vijanden. Er is dus voor ieder wat wils en op deze manier leer je omgaan met de nieuwe Wii U.

Je krijgt dus veel van de grote Nintendo namen in één groot avontuurlijk pretpark. Het zijn mini games waar je wat van alle smaken van Nintendo kunt proeven. Dit alles omgeven in één vrolijk pretpark. Of het ook echt pret geeft, gaan Dennis en Martin je vertellen in de Nintendo Land Review.

Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii U

NintendoLand

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch