Menu Premium
Loading...

Nintendo en haar revolutionaire controllers

27/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo is de geestelijk vader van het thuis op de console gamen zoals we dat nu kennen. En al helemaal van de manier waarop wij onze geliefde personages besturen. Van de revolutionaire D-pad tot de motion controls van de Wii, Nintendo bedacht steeds weer nieuwe technieken om de spelervaring nog beter te laten verlopen. Om deze geschiedenis door te nemen hebben we de enige Gameking uitgenodigd die games maakt, Emiel! Samen met Nintendo fans van het eerste uur Koos en Kevin nemen ze de meest noemenswaardige controllers van Nintendo door!

Nintendo stond aan de basis van zo’n beetje elke innovatie op controllergebied

Eigenlijk begon Nintendo voor de NES al met de Game & Watch. Helaas hebben we die niet voor je te pakken weten te krijgen. Dus beginnen we bij de NES controller uit 1985. De kenmerkende vierkante controller met de rode A en B knop en de D-pad is praktisch de basis voor elke huidige controller. In 1990 kwamen er met de iconische SNES controller twee shoulder buttons bij en kregen we de X en Y knop. Daarna was het tijd voor de drietand! In 1996 produceerde Nintendo het eerste pookje. Ditmaal in het midden geplaatst. Het tweede pookje kwam er met de paarse kubus in 2001.

Voor de hardcore gamers ging het daarna even downhill. Nintendo ging zich richten op de ontluikende markt van de mainstream gamer en maakte een controller in de vorm van een afstandbediening die iedereen en zijn oma begreep. Als warme broodjes ging de Wii over de toonbank. Vaak zonder een andere game te kopen dan Wii Sports. Gelukkig is Nintendo nu weer bezig voor ons! De echte gamer met een warm hart voor Nintendo. Wat is jullie favoriete controller? En welke heb je nog op zolder liggen? Of hebben we de beste gemist? Laat het weten in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch