Menu Premium
Loading...

!@#$% over het Super Smash Bros lek, Battlefield V & het Epic schandaal

28/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris en JJ zijn terug met een gloednieuwe !@#$% voor jullie. Wat voor opmerkelijke gebeurtenissen zijn er de laatste tijd allemaal in de game industrie gebeurd? Zijn er nog opvallende nieuwtjes of dikke blunders te melden? Natuurlijk zijn die er! En deze gaan wij allemaal behandelen in !@#$%.

Hoe kan Nintendo dit laten gebeuren?

Het komt wel is voor dat een game één of twee dagen voor de release lekt naar de buitenwereld. Een kopie die door een magazijn medewerker stiekem mee wordt genomen. Of een influencer die iets te vroeg zijn mond open doet. Maar wat er nu is gebeurd is wel een primeurtje. Super Smash Bros. Ultimate zou pas op 7 december in de winkels liggen voor iedereen. Maar het spel is al een aantal dagen geleden gelekt. Het is opmerkelijk dat spelers ruim twee weken voor de release al aan de slag konden met het spel. Wat nog opmerkelijker is, is dat het lek community behoorlijk verdeeld is over het lek. Want is een spel twee weken van tevoren lekken wel ethisch, en gaat dit niet te ver? Nintendo is vol in de aanval gegaan en is druk bezig iedereen aan te pakken die ook maar iets met het lek te maken heeft.

Epic Games doen wat zij willen

Epic Games zit natuurlijk flink in te cashen met Fortnite. Dat doen ze met microtransacties. Spelers kunnen emotes, skins en natuurlijk de bekende dansjes kopen. Maar niet iedereen is daar even blij mee. Scrubs acteur Donald Faison is woedend dat zijn dans is gestolen door Epic Games. Dat hij er geen cent aan verdiend is natuurlijk een ding. Maar dat er zonder toestemming zo gemakkelijk iets wordt gekopieerd en in het spel wordt verkocht kan volgens hem echt niet. Daarom laat Donald Faison het er hier niet bij zitten, en spant hij een rechtszaak aan. Hij zegt dat het hem niet om het geld gaat, maar om het principe.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch