Menu Premium
Loading...

New Tales from the Borderlands Review: Kopen, budgetbak of slopen?

27/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kunt ons altijd wakker maken voor een Borderlands-game. Zeker de eerste delen behoren tot onze favo games all time. De komst van New Tales from the Borderlands werd dan ook met enthousiasme begroet. Maar, we wisten ook dat het hier om een totaal ander genre ging. Dit is een adventure game waar je vooral kijkt en luistert en veel minder op de knoppen duwt of aan de triggers trekt. Het feit dat het vorige deel door het roemruchte, maar helaas opgeheven Telltales Games werd gemaakt, zegt genoeg. Dit is andere koek. Nu zijn we niet vies van wat afwisseling. Elke dag een roze koek eten, dat gaat op den duur vervelen. Maar was deze nieuwe koek ook een lekker koek? Jasper en JJ hebben de game gespeeld en vertellen over hun ervaring in de New Tales from the Borderlands review.

New Tales from the Borderlands review: ‘Moe word je niet van deze game’

De game is ontwikkeld door Gearbox Studio Québec. Het betreft een spin-off van de Borderlands-serie en is de opvolger van Tales from the Borderlands. Een game die verspreid over verschillende episodes tussen 2014 en 2015 werd uitgebracht en een ware fan favorite werd. Gaat het nieuwe deel, dat uitkomt voor de Switch, PS4, PS5, PC, Xbox One en Xbox Series X en Series S, net zo goed zijn? Of heeft Gearbox dit kunstje toch wat minder in de vingers dan Telltale?

Verstaat Gearbox het kunstje net zo goed als Telltale Games?

Net als Tales from the Borderlands, is dit spel een zogenaamde ‘graphic adventure game’ waarin jij de hoofdrolspelers door de omgeving van de wereld moet zien te loodsen. Dat doe je door de boel te verkennen, keuzes te maken bij conversaties en Quick Time events af te werken. Deze keuzes en acties zouden de uitkomst van het verhaal moeten doen veranderen. Je gaat in het spel met drie personages aan de slag. Anu de bescheiden wetenschapper, Octavio de ADHD kruimeldief en wannebee hipster en Fran, de gezette 40-plusser in een rolstoel met een behoorlijk grote waffel. Zorgen deze drie voor een leuke tijd, of kun je dit spel beter (links) laten liggen? Je ziet en hoort het antwoord in deze review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch