Menu Premium
Loading...

New Super Mario Bros. U Review

01/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U is uit, en wat zou een nieuwe Nintendo console zijn, zonder een nieuwe Mario? Helemaal niets natuurlijk. Daarom is er nu New Super Mario Bros. U! Maar is de game eigenlijk wel zo nieuw als de titel doet vermoeden? Steven en Dennis hebben daar wel iets over te zeggen in de New Super Mario Bros. U Review.

De Italiaanse loodgieter gaat al een tijdje mee, en hier en daar is er wat nieuws gedaan met de franchise zoals bij Mario Galaxy, Mario Kart en Mario 64. Maar Nintendo heeft er voor gekozen een ouderwetse 2D sidescroller te maken, in 1080p weliswaar. Maar er is een hele nieuwe console, met een nieuwe GamePad et cetera  Horen we je zeggen. Dat klopt, maar mag dat de pret drukken, is een andere vraag natuurlijk.

De Wii U valt op door de nieuwe controller met een kek touchscreen. In New Super Mario Bros. U wordt daar gretig gebruik van gemaakt, want zo help je jouw medespeler helpen. Dit doe je door blokjes te plaatsen met je vinger of stylus. Dat is handig als je net op het punt staat te pletter te vallen, of om die ene sterrenmunt, waar je maar niet bij kunt, te pakken. Maar of dit voldoende is, laten we aan de twee grootste Mario fans van het kantoor over: Dennis en Steven.

In de basis is de game hetzelfde als de vorige delen. Je zit lekker rustig te dineren met die hete prinses en je matties, en dan komt ineens die oude douchebag Bowser de rust verstoren. Hij gaat er vandoor met je chickie en slingert je een paar werelden verder. Dan stuurt hij zijn gespuis door de wereld om jou koste wat kost tegen te houden.

De werelden zijn ditmaal in glorieus 1080p en net zo gevarieerd als altijd. Maar of dit genoeg is voor het vlaggenschip van Nintendo, moet nog maar blijken. Steven en Dennis zitten al klaar om je er alles over te vertellen.

Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii U

New Super Mario Bros. U Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch