Menu Premium
Loading...

New Super Mario Bros. U hands-on

30/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuw Nintendo systeem en geen nieuwe Mario? Nope, onmogelijk. Daarom lanceert de Wii U met een nieuwe Mario titel, met een misschien iets minder originele naam: New Super Mario Bros. U. Dennis en Boris hebben er met hun klauwen al aan mogen zitten en hoe dit was, zie je in de New Super Mario Bros. U hands-on.

Nintendo heeft er voor gekozen om toch een 2D platformer te maken. Dit is misschien wel een beetje een veilige keus. Toch maakt de Wii U controller het toch net anders dan de vorige New Super Mario Bros. Je kunt ditmaal met vijf(!) man tegelijk spelen, vier op het scherm en eentje die je assisteert. Dit noemen ze Assist Play en je bent dan verantwoordelijk voor het plaatsen van blokjes die de spelers moeten helpen, of natuurlijk om spelers te naaien. Mwuahahaha!

Mario is nu eindelijk in volledig HD te bewonderen en het ziet er haarscherp uit, maar Nintendo had misschien net iets meer kunnen doen met de achtergrond. Maar nogmaals, Mario in HD! Dennis krijgt in ieder geval nostalgische kriebels, helemaal na het zien van het online berichten achterlaten voor vrienden. Waar je vroeger namelijk nog echt naar je vrienden toe moest gaan om te kijken waar nou dat ene level zat, kun je nu berichten achterlaten op de map voor je vrienden met tips over het level of waar je levels kunt vinden.

De nieuwe Rush mode kan ook voor flink wat hilariteit gaan zorgen. Je moet namelijk zo snel mogelijk door het level rushen. Het is dan heel handig als je een assist player erbij hebt, want die kan je blokjes geven die je veel sneller door een level laten gaan dan normaal mogelijk is. Maar het wordt pas echt hilarisch wanneer je met meerdere mensen speelt, want hoe meer muntjes je pakt, hoe sneller het level voorbij gaat. De linkerkant van het scherm wordt daardoor je vijand.

De nieuwe Mario heeft dus wat nieuws te bieden, maar of Dennis en Boris dit ook echt een Wii U launch titel waardig vinden zie je in de Super Mario Bros. U hands-on.

Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii U


online surveys

New Super Mario Bros. U hands-on

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch