Menu Premium
Loading...

New Game+ Expo Nabeschouwing: Japanse meuk of pareltjes?

24/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dinsdagmiddag werd er met New Game+ Expo een nieuw online event georganiseerd door een grote groep Japanse publishers en developers. En Japanser dan dit event ga je het deze maand niet meer krijgen. Een klein uur lang werd de kijker een lange reeks aan Japanse, vooral kleinere, games voorgeschoteld. Koos en Jelle hebben het aanbod bekeken en nemen in dit item het event door. Hoe was de kwaliteit van de stream, zaten er parels tussen en natuurlijk, wat was hun persoonlijke top 3.

New Game+ Expo is Japans initiatief vol Japanse games

New Game+ Expo (wie heeft die naam verzonnen…) werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Japanse uitgevers als Atlus, SNK, Grasshopper Manufacturor en Sega bundelden hun krachten om de typische Japanse games (JRPG, platformen) onder de aandacht te brengen. Deze games zijn ook altijd op de E3 aanwezig, maar hebben daar, net als de mid grote Westerse organisaties, behoorlijk wat moeite om zich tussen al het geweld van de grote Triple A publishers staande te houden. Met New Game+ Expo konden de fans van deze Japanse games in het Westen toch bediend worden. Want voor die groep leek het event echt bedoeld. Waarom anders alle gesproken tekst in het Engels doen…

Aantal grote namen als nieuwe Persona en Sonic ontbraken helaas

Zoals te verwachten bij een echt niche event, is het altijd zoeken naar games die je kunnen bekoren. Koos speelt zelf regelmatig Japanse games en Jelle staat open voor elk soort game. Westers of Japans maakt hem niet uit. Als het maar iets brengt wat hij tof vindt. Insteek of omgeving of stijl. En dus bekeken ze het aanbod met gezonde interesse. Wat hebben de twee mannen in hun top 3 staan, wetende dat een aantal grote namen (nieuwe Persona, nieuwe Sonic) niet getoond werden. Je ziet het in de nabeschouwing van New Game+ Expo.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch