Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Nerd Culture: Misdaadjournalist Wouter Laumans over Mocro Maffia

07/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentator Boris ontvangt gasten met een fascinatie voor Gaming, Media, Tech, Film, Series, Star Wars, Sport, Crypto Currencies, Gezondheid en nog heel veel meer. Dit keer met misdaadjournalist Wouter Laumans. Hij schreef het succesvolle boek ‘Mocro Maffia’ over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen. De videoland serie Mocro Mafia is geinspireerd op het boek.

Definitie nerd
(de; m,v; meervoud: nerds) 
1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht.

Gamejournalistiek

Voordat Wouter volledig werkzaam was in de misdaadjournalistiek was hij ook bezig met schrijven over videogames voor de Nieuwe Revu. Hoe kijkt hij terug op deze tijd? En waarom heeft hij ervoor gekozen om uiteindelijke de volledige overstap te maken naar de misdaadjournalistiek. Wouter vond het destijds een verademing om te schrijven over een onderwerp waarbij de geïnterviewde het daadwerkelijk leuk vind om geïnterviewd te worden. Iets wat in de misdaadjournalistiek wel anders is. Wat zijn de hoogtepunten uit zijn tijd in de gamejournalistiek? En wat vond hij minder? Er gaat een boekje open over trips naar Los Angels voor Rockstar.

Martin Kok

Het eerste interview van Wouter met iemand uit de wereld van de misdaad zou met Martin Kok zijn. Dat is er helaas nooit van gekomen. Wouter kende Martin goed en had hem graag als gast gehad in zijn video-podcast. Waardoor liep het in eerste instantie mis? En wat weet Wouter van het einde van de crimineel die later misdaadjournalist werd?

Laat ons vooral ook  even weten wat je van de podcast vond! Dat kan in de comments, via Twitter, Facebook of Youtube!

 

 

De Podcast onderweg luisteren? Dat kan! Check de linkjes hieronder:

Spotify: https://open.spotify.com/sh…
iTunes: https://itunes.apple.com/us…
Audio stream: https://audioboom.com/posts…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch