Menu Premium
Loading...

Nerd Culture: Willem Middelkoop over inflatie, geld en bitcoin

09/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nerd Culture is terug! En Willem Middelkoop ook! In deze aflevering praten Boris en Willem over het boek “als de dollar valt”. Over de schier eindeloze hoeveelheid nieuw geld dat door de (centrale) banken de wereld in wordt geslingerd. Weinig mensen realiseren zich dat al dit nieuwe geld zorgt voor een gigantische inflatie oftewel een daling in de koopkracht. Dus als je jezelf afvraagt hoe het komt dat je geen huis meer kunt kopen, goed eten onbetaalbaar is geworden en je aan het einde van je geld nog een halve maand over hebt…in deze podcast volgt het antwoord.

Willem Middelkoop is journalist, schrijver, econoom en ondernemer. Hij voorspelde de crisis van 2008 in zijn boek “als de dollar valt (2007)” en minder dan jaar later viel de bank Lehman Brothers om. Die gebeurtenis bleek het startschot voor een wereldwijde crisis die tot op de dag van vandaag voortduurt. Al willen de politici en bankiers je anders doen geloven.

In de vorige Nerd Culture podcast met Willem Middelkoop spraken we over zijn nieuwste boek, Patronen van Bedrog, waarin de link tussen corruptie, de banken en de overheid worden aangetoond. Dat gesprek wordt dus vandaag voortgezet met een focus op de economie en de relatie tussen politiek en de banken wereld.. Check de eerste podcast met Willem Middelkoop hier:

Willem Middelkoop over Patronen van Bedrog
Willem Middelkoop over Patronen van Bedrog
Nerd Culture: Willem Middelkoop over patronen van bedrog

Nerd Culture: de Podcast
Nerd Culture is een podcast over bevlogen mensen die de dingen beter begrijpen dan de meesten. Je vindt Nerd Culture in podcast vorm terug op alle grote podcast kanalen zoals iTunes, Spotify en Audioboom. De video versie is beschikbaar voor Premium bazen of anders terug te zien via Nerd-Culture.nl.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch