Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #98 over Tetris, Barbarian, The Whale & Ted Lasso

19/02/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een hele goede nerderige morgen deze morgen en welkom bij aflevering 98 van Nerd Culture. Vandaag duiken we in het jaar 1998 waarin we Steven Spielberg’s Saving Private Ryan voorbij hebben zien komen samen met Armageddon, The Truman Show, Rush Hour en wellicht de wederopstanding van de comic book / superhero film met Wesley Snipes in Blade.

Marvel gaat gas terugnemen met het releasen van films en series

We beginnen maar gelijk met het grootste nieuws van deze week dat volgde na de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania. De kersverse phase 5 MCU film scoort zowel bij critici als commercieel niet goed. Op Rotten Tomatoes is het de een-na-laagst scorende Marvel film ooit, alleen Eternals stond lager. Ook in de bioscopen lijkt het publiek niet op te komen dagen. Waar ligt dat aan? Zijn we Marvel-moe of is de kwaliteit er gewoon niet meer? Het was in elk geval reden voor Disney en Kevin Feige om aan te kondigen dat ze gas zullen gaan terugnemen wat betreft het release van films en TV series in phase 5 en 6. Deze worden over een langere periode nu uitgebracht. Hierdoor zal het einde van Phase 6 niet in 2025 zijn, maar misschien pas één of twee jaar later. Goed nieuws wat ons betreft, cuz this ain’t it chief.

Trailers van Guardians of the Galaxy, Tetris & Fast X

Natuurlijk hebben we ook weer een boel trailers voor je in petto, het afgelopen weekend was namelijk het Superbowl weekend. Zo checken we het derde en laatste deel in de Guardians of the Galaxy trilogie, zien we de eerste beelden van Fast X, weet Apple te verrassen met een origin story voor het ontstaan van Tetris op de GameBoy met acteur Taron Egorton (bekend van o.a. Rocketman en The King’s Man) en moeten we het natuurlijk over season 3 hebben van onze boy Ted Lasso.

Kevin Eastman kondigt The Last Ronin 2 aan

Last but certainly not least kondigde Kevin Eastman een officieel vervolg aan op The Last Ronin. Nu hadden we het vorige week al over de vijfdelige spin-off serie Lost Years. Eastman, co-creator van de Teenage Mutant Ninja Turtles, liet in een interview met Rolling Stone weten dat de Lost Years zullen toewerken naar een one-off genaamd The Lost Day die op zijn beurt weer als prequel voor The Last Ronin 2 moet gelden. Wij kunnen niet wachten en Jelle nu inmiddels ook niet!

Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez – Sphinx – Podstation – Curiocaster

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch