Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #82 over de beste 70’s & 80’s horror films

23/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daar is ie dan eindelijk, de horror special terwijl we ons warm maken voor Halloween aka spooky season. Koos en Jelle dragen hun favoriete horror films aan specifiek uit de jaren ’70 en ’80. Werk van onder andere Stephen King, George A Romero, Brian De Palma en Ridley Scott komen allemaal aan bod.

De jaren ’70 horror films hebben een harde rauwe eigen stijl

Koos heeft gekozen voor de jaren ’70, met name om de rauwe randjes die dat tijdperk met zich meedraagt. Een unieke periode ook in cinema. Om het aanbod zo divers mogelijk te houden heeft Koos ervoor gekozen dat de aanbevelingen nog in kleine subgenres kunnen worden onderverdeeld. Het is uiteindelijk een top vijf geworden, maar Gamekings zou Gamekings niet zijn als we daar nog een lange lijst aan honorable mentions aan vastplakken. Zo passeren o.a. Invasion of the Body Snatchers, Tales from the Crypt, The Hills Have Eyes, Halloween, The Texas Chainsaw Massacre en Nosferatu the Vampyre de revue.

De jaren ’80 horror films ontdekten obscure nieuwe subgenres

Jelle is gegaan voor de jaren ’80 en heeft naast zijn lijst van honorable mentions een aantal iconische films uitgekozen van legendarische regisseurs waaronder één van zijn favorieten: Peter Jackson’s Bad Taste. Echter zul je ook films als Christine, The Dead Zone en Amsterdamned voorbij zien komen. Daarnaast heeft Jelle voor zijn nummer één aanbeveling wel een hele bijzondere op het lijstje staan, we zijn benieuwd of jullie hem goedkeuren!

Stem op Nerd Culture bij de Podcast Awards!

We hadden het stiekem eigenlijk niet meer verwacht, maar de nerd army kwam samen en maakte zich sterk voor de podcast. Dat wil zeggen, we zijn genomineerd voor Podcast van het Jaar in de categorie Media & Entertainment! Natuurlijk willen jullie first en foremost bedanken voor het supporteren en nomineren van onze podcast. Secondly, willen jullie vragen om op ons te stemmen voor Podcast van het Jaar. Stemmen kan tot 6 november via deze link!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch