Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #4: Rami Ismail, Emiel Kampen & Boris van de Ven

27/04/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentator Boris ontvangt gasten met een fascinatie voor Gaming, Media, Tech, Film, Series, Star Wars, Sport, Crypto Currencies, Gezondheid en nog heel veel meer. Dit keer met de hooggeëerde gast: Rami Ismail!

Definitie nerd
(de; m,v; meervoud: nerds) 
1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht.

Rami Ismail: Game Developer, Indie Woordvoerder en Vlammende Beer

De meeste van jullie zullen Rami kennen van zijn vette games! Samen met Jan Willem Nijman is hij ooit gestopt bij de HKU om zich te richten op het bouwen van hun eerste game Crates from Hell. Onder de noemer Vlambeer werden ze toen door Devolver Digital ingehuurd om met de Serious Sam franchise aan de slag te gaan. Daarnaast kennen we Vlambeer natuurlijk van de vele games die ze gebouwd hebben! Ik noem een Nuclear Throne, Ridiculous Fishing en Luftrauser niet te vergeten. Hij heeft ook genoeg te verduren gehad in de indie wereld. Veel van zijn games zijn namelijk meteen gekloond. Ridiculous Fishing heeft hij zelfs offline gehaald toen een Amerikaanse studio Radical Fishing op de markt bracht.

We zien hem bij Gamekings natuurlijk vaak langskomen op de vele internationale conferenties. De E3, de Gamescom, Pax en alle indieconferenties natuurlijk. Naast zijn game ontwikkel werk is hij echt het internationale gezicht van Indies geworden. Hij heeft zelfs de Ambassador Award gewonnen op de Game Developers Choice Awards afgelopen maart. Deze kreeg hij onder andere voor het helpen met het opzetten van het #1Reasontobe diversiteit panel bij de GDC. Hij reist de hele wereld rond om te spreken over games en diversiteit. Gelukkig hebben wij wat van zijn spaarzame tijd kunnen stelen voor een goed gesprek! Hebben jullie ook al Rami’s games gespeeld of hem een keer horen spreken? Laat het weten in de comments!

Spotify: https://open.spotify.com/sh…
iTunes: https://itunes.apple.com/us…
Audio stream: https://audioboom.com/posts…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch