Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #150 De Jubileum Episode & Quiz

17/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben hier lang naar uitgekeken maar tegelijkertijd voelt het alsof we knipperde met onze ogen en er al gelijk waren: de 150e aflevering van Nerd Culture.

Akira Toriyama op 68-jarige leeftijd overleden

We beginnen de show met verdrietig nieuws. De legendarische Akira Toriyama is op 68-jarige leeftijd overleden. Toriyama is het grote brein achter de Dragon Ball series die uiteindelijk de hele wereld heeft weten te veroveren. Daarnaast had Toriyama ook nog eens een grote impact in de gaming industrie met franchises zoals Dragon Quest, Dragon Ball Z en natuurlijk Chrono Trigger. Voor velen was het de gateway naar een wereld vol anime en andere weeb stuff, was dat bij jou ook zo?

Cillian Murphy de nieuwe James Bond?

Cillian Murphy staat volgens de bookies stijf bovenaan om de nieuwe James Bond te worden. De afgelopen maanden circuleerden de namen van onder andere Henry Cavilll, Idris Elba en Aaron Taylor-Johnson rond maar na het grote succes van Oppenheimer lijkt nu Murphy te mogen rekenen op de rol. Oudgediende Pierce Brosnan ziet het in elk geval wel zitten en heeft de Ierse acteur zijn blessing gegeven.

Disney cancelt Eternals, Ant-Man 4 en Captain Marvel 3

Disney lijkt een boel sequels en franchises weg te strepen voor toekomstige plannen. Zo zullen The Eternals 2, Ant-Man 4 en Captain Marvel 3 allen niet meer gaan gebeuren. Volgens insiders kiest Disney vanaf nu voor wat meer ‘safe bets’ na de dramatische ineenstorting van Marvel Studios na de Infinity Saga. Zijn veiligere keuzes de oplossing voor Disney? Wij zijn in elk geval erg sceptisch.

De 105th anniversary Nerd Culture Quiz

Net zoals bij de 100e jubileum episode heeft Koos dit keer een quiz voorbereid waarbij Oppernerd Jelle en Huey het gaan opnemen tegen acht andere Nerd Culture community members. Weten zij de naam van de podcast hoog te houden of gaan de kijkers er met deze eer vandoor? De winnaar ontvangt overigens wel iets heel speciaals: een one-of-a-kind Nerd Culture 150th Anniversary shirt handgemaakt door onze eigen Jelle Kunst. Leip toch!

Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez – Sphinx – Podstation – Curiocaster

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch