Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #141 over Steamboat Willie, Blade & Marvel’s What If…?

07/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij aflevering 141 van Nerd Culture en ook in het nieuwe jaar geven we ons volledig over aan alle toffe films, TV shows, comics and everything nerdy. In deze episode gaan we natuurlijk in op het feit dat vanaf 1 januari Mickey Mouse, eigenlijk Steamboat Willie, in het public domain zich bevindt. Uiteraard hebben we dan ook direct een trailer van de allereerste horror spin-off.

Colman Domingo als nieuwe Kang the Conqueror

Er gaat geen week voorbij of Jonathan Majors domineert het nieuws, deze week is dat niet anders. De Kang the Conqueror acteur is schuldig bevonden in een rechtszaak, maar hij laat het daar niet bij. In een ochtendtalkshow genaamd Good Morning America zal de Amerikaanse acteur zijn kant van het verhaal vertellen, zowel hij als zijn advocaat blijven volhouden dat Majors onschuldig is. De kans is dan ook groot dat ze in beroep gaat wat betreft de uitspraak. Ondertussen zit Disney niet stil, sinds het ontslag van Jonathan Majors lijkt de studio op zoek te zijn naar een nieuwe Kang the Conqueror en daarbij lijken ze uit te komen op Fear of the Walk ster Colman Domingo.

Universal stoot Disney van de box office troon

Na jarenlange hegemonie is Disney dan eindelijk van de box office troon gestoten en door niemand minder dan Universal Studios. De grootmacht bracht het afgelopen jaar 24 films uit en wist daarmee 4,9 miljard dollar binnen te hengelen. Grote successen daaronder zijn natuurlijk de Super Mario Movie en Oppenheimer. Disney bracht dit jaar een stuk minder films uit, 17 namelijk, en wist daarbij in totaal zo’n 4,8 miljard dollar te innen. Kanttekening daarbij is wel dat Disney met veel films geen winst tot zelfs verlies heeft gemaakt. Vooral de hoge productiekosten hebben daarmee te maken.

De afgelopen week hebben we ook weer een boel gekeken, gelezen of geluisterd. We hebben daardoor besprekingen van Marvel’s What If…? Season 2, Fargo Season 5, Se7en en Amazon Prime’s Last One Laughing.

Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez – Sphinx – Podstation – Curiocaster

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch