Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #137 over Blue Eye Samurai, Furiosa & Bob Iger’s Disney

03/12/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een hele goede zondagmorgen deze morgen met aflevering 137 van Nerd Culture. Hierin bespreken we onder andere Blue Eye Samurai, RoboCop Prime Directives en Lang Leve de Liefde. Ook hebben we groot nieuws over Disney, checken we de eerste beelden van Fallout en checken we de trailer van Mad Max Furiosa.

Disney: ‘Focus op entertainment, niet messaging’

Er lijken grote veranderingen aanstaande bij Disney. Onlangs liet Bob Iger weten dat het bedrijf zich meer gaat richten op het entertainen en minder op ‘the message’. Volgens de CEO zijn positieve berichten in film en TV belangrijk maar moeten deze niet op de kijker geforceerd worden. Iger liet weten dat Disney vooral ontspoord is nadat hij tijdelijk vertrokken is geweest.

Daar bleef het niet bij wat betreft de uitspraken van Iger. Nadat hij nogmaals eens benadrukte deed hij ook een boekje open over Marvel in het bijzonder. Volgens Bob Iger heeft dit merk verreweg het meest geleden onder het kwantiteit over kwaliteit principe. Vanaf heden zal kwaliteit weer leading zijn en zal Disney niet langer sequels eruit blijven pompen tenzij daar een goed idee of aanleiding voor is.

Waititi wilde helemaal geen Marvel films maken

Taika Waititi maakte zich deze week niet bepaald geliefd bij Marvel fans. De opmerkelijke regisseur werd eerder nog op handen gedragen voor zijn Thor Ragnarok maar gooide al deze goodwill opzij met Thor Love and Thunder. Deze week liet hij weten nooit geen interesse te hebben gehad in het maken van een Marvel film en al helemaal niet met het karakter Thor wat hij maar een idioot personage vindt. Het is wellicht een van de redenen waarom hij niet het bronmateriaal heeft gelezen voor de film. Hoe dan ook Waititi deed het naar eigen zeggen puur voor het geld en het veiligstellen van de toekomst van zijn kinderen.

Nieuwe spin-off in de maak genaamd The Boys Mexico

Werden we daar eerder deze week nog verwend met een eerste blik op The Boys seizoen 4, hebben we nu nieuws over een spin-off serie. Na Gen V lijkt de volgende spin-off The Boys: Mexico te gaan heten. De serie zou zich in dit geval afspelen in Latijns Amerika en zal geproduceerd worden door onder andere Diego Luna en Gael Garcia Bernal. Beide heren zouden ook open staan voor een rol in de serie, al zal dit geen van de leading characters betreffen.

Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez – Sphinx – Podstation – Curiocaster

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch