Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #117 over Mission Impossible, Hijack & Asteroid City

16/07/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij aflevering 117 van Nerd Culture op een heerlijke zondagochtend waarin we een boel series en films gaan bespreken die we deze week hebben gekeken. Ga er goed voor zitten want er zullen een boel mini reviews de revue passeren waaronder die van Mission Impossible Dead Reckoning Part 1.

Mission Impossible Dead Reckoning Part I Review

Zo zijn we deze week geweest naar de premiere van Tom Cruise zijn nieuwste blockbuster Mission Impossible Dead Reckoning Part I. Al voordat we naar de film konden gaan brak deze meerdere records. Zo was de film een lange tijd 100% certified fresh op Rotten Tomatoes en is dat zelfs nu nog steeds een 96% critics score en een 95% audience score. In de film gaat Ethan Hunt de strijd aan om en met een artificial intelligence genaamd ‘The Entity’. De film is bijna drie uur lang een spectaculaire thrill ride waar we in de toekomst nog een sequel van gaan zien.

Transformers, Asteroid City, The Blackening & Hijack

Daarnaast heeft Jelle deze week ook nog eens Transformers Rise of the Beasts, The Blackening, Wes Anderson’s Asteroid City en Hijack gekeken. Die laatste is die serie van Idris Elba en daar deden we een aantal afleveringen terug wat lacherig over, maar de serie op Apple TV+ schijnt het best aardig te doen en ook Jelle was er zeer over te spreken.

Grootste staking in Hollywood sinds 1960

Er is deze week een boel gaande in Hollywood. Naast de Writer’s Strike die al meer dan drie maanden bezig is, is de situatie nu enorm verslechterd. De acteurs hebben zich namelijk achter de schrijvers geschaard en ook zij zijn nu gaan staken waardoor heel Hollywood tot een complete stilstand is gekomen. Het maakt het daarmee de grootste staking sinds 1960.

Bob Iger blijft bij Disney tot 2026

Disney CEO Bob Iger laat in een interview weten dat de eisen van schrijvers en acteurs wat betreft vergoeding simpelweg niet realistisch zijn. Hij noemt het zelfs disturbing. Dat is wel moeilijk serieus te nemen wanneer de man zelf 27 miljoen opstrijkt een gat tussen productie en leiding die over de afgelopen jaren alleen maar groter is geworden. Toch had Iger ook goed nieuws, want de man blijft verbonden aan Disney tot 2026. Hij zal opnieuw nauw betrokken worden bij zijn opvolging.

Uiteraard hebben we deze week ook trailers, namelijk die van Wonka, Ahsoka, Napoleon en The Retirement Plan. Deze laatste is uiteraard een Nicholas Cage film. Bedankt voor het kijken en nog een hele fijne zondag toegewenst!

Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez – Sphinx – Podstation – Curiocaster

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch