Menu Premium
Loading...

Negen opmerkelijke complottheorieën binnen de game-industrie (deel 2)

11/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die de Brievenmaandag van afgelopen maandag heeft gekeken, weet dat, of je er nu van houdt of niet,  complottheorieën momenteel hot topic zijn. JJ raakte daardoor geïnspireerd (don’t worry, hij blijft zijn nuchtere zelf) en wilde eens weten of er ook complottheorieën binnen de game-industrie bestonden? Want als mensen er toch zo gek op zijn en voor alles een verklaring willen, dan zijn er vast ook ‘vage voorvallen’ rond het ontwikkelen en uitgeven van games die mensen aangrijpen voor een alternatieve uitleg. En verhip, het klopt. JJ vond negen mooie verhalen en zette ze in twee video’s op een rij. Waarbij hij probeert te kijken of de alternatieve werkelijkheid enige vorm van logica en bewijs in zich heeft. Vandaag deel 2. deel 1 kun je hier bekijken.

Nederlander was verantwoordelijk voor Hot Coffee mod GTA San Andreas

In het tweede deel van deze serie komt JJ met nog vier fraaie verhalen. Waarvan er een een Nederlands tintje bezit. Het betreft de Hot Coffee Mod in GTA San Andreas. Deze mod werd gemaakt door de Nederlander Peter W. En de pleuris brak toen goed uit. Maar waarom zat die mod er in? Bewust, een grap van een medewerker waarvan het management niet afwist of waren ze bij Rockstar iets vergeten?

Kon Fallout 3 de toekomst voorspellen?

JJ begint echter met het verhaal over het radiostation in Fallout 3 dat enkel in morse code communiceerde. De codes hadden niks met het verhaal te maken. Het zat er in als een soort easter egg. Toen enkele gamers de code vonden en wisten te kraken, bleken het allemaal voorspellingen voor de toekomst van de echte wereld te zijn. Waarom? Wie had dat er in gezet en klopte de voorspellingen ook? Mooi is ook het verhaal over de vermeende rol van Michael Jackson als componist van de soundtrack van Sonic The Hedgehog 3. Gamers weten het zeker, Sega is er vaag over. Wat is hier aan de hand. JJ legt het je allemaal uit.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch