Menu Premium
Loading...

NAM 19: Op bezoek bij booming game developers in Vietnam

18/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Studio time! Vandaag gaan we op bezoek bij verschillende Vietnamese studio’s. Het was moeilijk om in contact te komen met Vietnamese bedrijven, maar we hebben er dan toch twee schoon aan de haak. En zeker niet de minste! Later komt deze week JJ ook nog met een interview met de ontwikkelaar van Flappy Bird, die wilde helaas niet voor de camera verschijnen!

Thunder Cloud

Als eerst gaan we op bezoek bij het Vietnamese Thunder Cloud. Thunder Cloud is geen traditionele developers. Ze maken namelijk zelf geen games, ze zijn een outsource bedrijf. Dit betekent dat zijn aan 3D models, animations en ook game art werken voor andere bedrijven. Waarom andersmans werk doen en niet aan je eigen game werken? Wij vroegen het ze. Daarnaast geven ze ons ook een kijkje in het leven van de Vietnamese gamer en die van een Vietnamese developer.

Alley Labs

We dachten op bezoek te gaan bij een kleine indie developers genaamd Abbey Labs, het blijkt echter onderdeel te zijn van het gigantische Amerikaanse bedrijf Gear Inc. Een studio gevuld met internationaal maar ook zeker nationaal en dus Vietnamees talent. Zij kunnen ons misschien wel als best aanduiden wat de verschillen zijn tussen de Westerse en de Vietnamese games maar ook werk-cultuur. We krijgen een rondleiding in het gigantische pand en onder meer te zien aan welke verschillende games zij werken.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch