Menu Premium
Loading...

My Friend Pedro Preview: “Een vrij generieke shooter.”

06/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bananen zijn bijna onmisbaar op deze kleine planeet. Een gezond stukje fruit waar de meeste mensen wel van kunnen smullen. In de wereld van games zijn bananen ook wel gewild. Donkey Kong is inmiddels depressief zonder bananen, Pac-Man neemt zo nu en dan ook wel een banaantje en in Mario Kart erger je je kapot aan die bananenschillen. Maar wat heeft deze knalgele fruitsoort te maken met My Friend Pedro? Kevin heeft de game even op de Gamescom kunnen spelen. Dus misschien dat hij en Emiel wel een antwoord hebben op die vraag.

My Friend Pedro zweeft als een banaan door de lucht

In My Friend Pedro ga je aan de slag om vijanden neer te knallen met behulp van je twee vertrouwde guns. Tijdens het schieten paradeer je door de lucht, schiet je tegen voorwerpen aan die ervoor zorgen dat de kogels reflecteren en door dat te doen krijg je bonuspunten. Uiteindelijk probeer je een zo hoog mogelijke score te halen aan het eind van het level. Ook zal je worden geholpen door een zwevende banaan die Pedro heet. Waarom hij kan zweven, en nog belangrijker praten, moet nog duidelijk worden gemaakt. In ieder geval ziet het er naar uit dat deze 2D shoot ‘em up je wel een tijdje zal gaan vermaken.

Let’s go bananas!

Het lijkt wel een balletshow door de draaiende sprongen die je kan maken met jouw character. De slow-motion schietacties komen zeker van pas om zoveel mogelijk vijanden neer te knallen. Gruwelijk is dat de game gemaakt is door één developer. Hij heeft alles behalve de soundtrack gemaakt. Volgens Emiel is het wel te zien. “Dat zie je ook wel want de art heeft geen richting.” Kevin vindt dat de toevoeging zoals het skateboard en de pan waar je tegenaan kan schieten waarbij de kogels reflecteren wel een gaaf idee. Een definitief oordeel wordt in deze preview uiteraard nog niet gegeven, maar afgaande op de dingen die Emiel en Kevin aanstippen, zal er over pakweg een half jaar wanneer de game uitkomt ongetwijfeld nog genoeg gediscussieerd worden. Maar zover is het nog lang niet. Check in ieder geval maar alvast deze My Friend Pedro preview!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch