Menu Premium
Loading...

Monster Hunter Stories Review

20/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steven is op de redactie! Zoals menig Gamekings-kijker weet, is Steven een Nintendo-fan van het eerste uur. De Gamekings-veteraan heeft vrijwel iedere console van Nintendo bij de (Europese) release in huis gehaald en is ook van plan om op korte termijn een Nintendo Switch aan zijn collectie toe te voegen. De focus ligt met het uitkomen van een game als Super Mario Odyssey op de Switch dit najaar, maar ook de Nintendo 3DS is nog altijd springlevend. Een game als Monster Hunter Stories bevestigt deze stelling. Steven is aan de slag gegaan met het nieuwste deel uit de nog altijd beroemde en geprezen serie. Check wat hij te zeggen heeft over Stories in deze Monster Hunter Stories Review!

“Stories is wat meer casual”

Zoals gezegd kan de Monster Hunter-serie rekenen op een vaste en trouwe schare fans. Deze groep waardeert de game mede door de hoge mate van diepgang die de games altijd bieden. Het al dan niet coöperatief jagen op toffe monsters wordt in de vorige games begeleid met een tof diep RPG-systeem. Verder speelt het vergaren van loot altijd een grote rol. Zoals Steven opmerkt, gooit Monter Hunter Stories het over een andere boeg. De game lijkt vooral ‘instappers’ te willen aantrekken. Klaarblijkelijk willen ontwikkelaar Marvelous en uitgever Capcom een breder publiek aanspreken en dit komt tot uiting in de opzet van de titel. Dit is een keuze die vanuit commercieel oogpunt te bikkelen is. Echter is het maar de vraag in hoeverre de hardcore fans deze keuze zullen accepteren. Steven doet zijn zegje over de omstreden beslissing en geeft uiteraard ook zijn gefundeerde menig over Monster Hunter Stories.

Hebben jullie ervaring met de Monster Hunter-serie? Zo ja, wat vind je van Monster Hunter Stories? Begrijp je de focus op het aanspreken van een bredere doelgroep en kan je hier doorheen kijken? Laat je horen in de comments onder deze Monster Hunter Stories Review!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch