Menu Premium
Loading...

Monster Hunter 3 Ultimate Review

21/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is in het Verre Oosten al jarenlang een rage: Monster Hunter. Het vorige deel was exclusief voor de Wii en nu de Wii U al een tijdje uit is, komt Capcom met een ‘nieuw’ deel in de serie: Monster Hunter 3 Ultimate. Steven en Skate wanen zich in de wereld van Monster Hunter en doen dat in de Monster Hunter 3 Ultimate Review.

In Monster Hunter 3 Ultimate ga je, zo als de titel al doet vermoeden, op jacht op naar Monsters. Deze jacht gaat gepaard met een hoop RPG elementen, maar in tegenstelling tot andere traditionele Japanse RPG’s heb je geen experience points in Monster Hunter. Je character wordt sterker door het verzamelen van items die je onder andere krijgt door het verslaan van monsters. Met deze items kan je jouw wapens en armor upgraden, waardoor je sterker wordt.

Buiten een hele uitgebreide singleplayer ligt de grote kracht van de game toch online. Je kan met maximaal drie andere personen de grootste monsters te lijf gaan en dan komt de tactische gameplay, die deze game rijk is, echt goed uit de verf.

Monster Hunter 3 Ultimate is niet een volledig nieuw deel in de serie, het is namelijk een port van de in 2010 verschenen Monster Hunter Tri die op de Wii uitkwam. Wat dit deel echter onderscheidt van het origineel zijn de HD-graphics en de nieuwe content die is toegevoegd. Zo bevat Monster Hunter 3 Ultimate alle content die voor Tri is uitgekomen en zijn er nieuwe monsters en wapens toegevoegd. Verder hebben ze van de Wii U’s GamePad gebruik gemaakt om snel tussen wapens te wisselen of items te gebruiken, maar je kan bijvoorbeeld ook je HUD aanpassen. Het is mogelijk meer informatie op je GamePad te zien, of er juist voor te kiezen alles op je tv te hebben.

Deze game komt ook uit voor de Nintendo 3DS. Door deze keuze hebben ze voor de Wii U wel moeten inleveren op de graphics, maar hierdoor heb je wel een cross-platform waarmee je op zowel de Wii U als de 3DS met dezelfde savegame speelt.

De Japanse rage komt langzamerhand overwaaien naar het Westen. Steven en Skate bespreken deze hype in de Monster Hunter 3 Ultimate Review.

Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 1
Uitgever: Nintendo
Platform : Wii U en Nintendo 3DS
Monster Hunter 3 Ultimate Review

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch