Menu Premium
Loading...

Premium: Mogen publishers Twitch / YouTube streams verbieden?

05/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Livestreamen is het grootste mediafenomeen van de laatste jaren. Of het nou een game, creatieve, IRL, of sexstream is, het aantal kijkers wereldwijd groeit met de dag. Met het oog op de jongere generaties en de toekomst maken veel bedrijven hier gebruik van. Content creators brengen een product aan de man en verdienen soms zelf ook wat. Soms benaderen de bedrijven de streamer en soms andersom. Het gebeurt ook dat de streamers zelfstandig producten testen, of gewoon voor de lol aan het streamen geslagen zijn. Zo zie je op de talloze vormen van game stream kanalen veel hobby streamers, die toch op zekere wijze een game aan het promoten zijn, maar sommige publishers, als Sega, willen hier niks van weten. Probeer maar eens een stream van Persona 5 of Puyo Puyo Tetris te kijken. JJ, Boris en David bespreken of dit wel moet kunnen in Premium: Mogen publishers streams verbieden?

Snijdt de publisher zichzelf hiermee in de vingers?

De vele vormen van streamen zijn hot. Elk weldenkend mediabedrijf houdt de ontwikkelingen in de gaten, aangezien er geld mee verdiend kan worden. Maar wat als commercie niet de insteek is en er toch een blokkade opgelegd wordt? Snijdt de publisher zichzelf hiermee in de vingers? Is dit het ontnemen van gratis promotie door de publishers, of willen zij de auteurs van de game beschermen? Zo was het argument voor de blokkade van Persona 5 dat er jarenlang aan het verhaal gewerkt werd en dat zij dit niet zomaar willen weggeven in een stream. Enigszins is dit een plausibel argument, maar is het nog realistisch anno 2017?

Wat vind jij van het streamen van games? Heb je weleens een story driven game gekocht op basis van een stream die je keek? Vind je dat de makers beschermd moeten worden, of dat elk verhaal al verteld is, maar steeds een ander jasje krijgt? Help ons mee om tot een conclusie te komen in de comments en laat je alvast inspireren door JJ, Boris en David in Premium: Mogen publishers streams verbieden?

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch