Menu Premium
Loading...

Moeten moeilijke games een easy mode krijgen?

07/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

From Software heeft weer een moeilijk spel uitgebracht en sinds het succes van Dark Souls zorgt dat voor veel discussie. Sekiro is onlangs uitgekomen en hierdoor ontstaat de discussie of een moeilijk spel zoals deze ook een easy mode moet hebben. JJ en Steven gaan het erover hebben. Voor JJ zijn dit soort spellen frustrerend moeilijk en Steven heeft bijna alle Soulsborne game uitgespeeld. Dus start de video en hoor wat zij van deze discussie vinden!

From Software maakt het te moeilijk

Er zijn veel artikelen geschreven die pleiten voor een easy mode in de games van From Software. Het zou meer spelers de kans geven om het verhaal mee te maken. Het argument wordt gemaakt dat de moeilijke gameplay in de weg staat van de ervaring van het verhaal en de wereld van de Soulsborne games. Steven vindt dit totale onzin. Volgens hem zijn de gameplay en het verhaal met elkaar verbonden. Als je de game makkelijker maakt, dan gaat dit ten koste van de ervaring. Volgens sommige mensen is dit een vorm van gatekeeping, want je zegt dat als ze het niet kunnen, dat ze dan maar iets anders moeten zoeken. Alsof ze niet thuis horen in elite clubje. Steven vindt dit onzin, want het gaat hem er niet om dat hij een bepaalde uitdaging kan overkomen. De uitdaging zelf maakt het interessant voor hem en een easy mode haalt dat weg.

Dark Souls is niet voor iedereen

De soulsbourne games zijn niet voor iedereen, maar dit is niet om een onderscheid te maken tussen hardcore en casual gamers. Deze games spreken gewoon een niche aan, een niche waarvan de fans houden van een uitdaging. From Software heeft ervoor gekozen om zich alleen te focussen op gamers die van een uitdaging houden. Zelfs JJ snapt dit en voor hem is het spel op de grens van leuk uitdagend en te moeilijk. Hij snapt ook dat zonder de uitdaging de soulsborne games veel van hun charme verliezen.

Vind jij dat Sekiro een easy mode moet hebben of moeten de spelers gewoon beter worden? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch