Menu Premium
Loading...

Esports op Olympische Spelen van 2024 in Parijs: bullshit of kansrijk?

Google Plus Jan Johan Belderok
10/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Esports is zoals bekend aan een gigantische opmars bezig. In Nederland wordt de e-divisie nog altijd behoorlijk goed bekeken, terwijl ook bij andere games een steeds levendigere esports-scene zich aan het vormen is. Een woordvoerder van het NOC*NSF heeft nu te kennen gegeven een mogelijkheid te zien tot het erkennen van esports als een olympische sport. Er zitten echter een hoop strenge eisen aan een dergelijke erkenning. JJ buigt zich in dit item over deze kwestie. Zoals we van ons journalistiek meesterbrein gewend zijn heeft hij weer flink wat research gedaan. Dit heeft een aantal interessante inzichten opgeleverd, welke JJ in dit item moeiteloos oplepelt. Benieuwd naar wat hij te zeggen heeft? Check dan ‘Esports op Olympische Spelen van 2024 in Parijs: bullshit of kansrijk?’

“Esporters gaan nooit kiezen voor de Olympische spelen”

De esports-sector heeft op de Olympische Spelen van 2016 al mogen ruiken aan de zo gewenste Olympische erkenning. Destijds was esports in het kader van demonstratie aanwezig in Rio. Nu lonkt dus een volledige Olympische status. De vraag is echter of de esports-sector dit wel moet willen. Zoals al eerder aangegeven is het verkrijgen van een Olympische status een hele worsteling. JJ legt deze eisen in dit item aan je voor. Een ander groot probleem kan de verwaarloosbare commerciële waarde van de Olympische spelen zijn. In de voetbalwereld is het een veel voorkomend fenomeen dat de grote voetballers hun neus ophalen voor het evenement, omdat de grote Europese toernooien en het WK nou eenmaal meer geld opleveren.

Een hoop beren op de weg dus. Wat is jullie mening over esports als Olympische sport? Past dit wel volgens jullie? En is het nou werkelijk een eer om als sector een Olympische onderscheiding te krijgen? De drang om door de ‘elite’ erkent te worden is weliswaar menselijk, maar zegt het nou ook werkelijk wat over de sport? Laat je horen in de comments onder ‘Esports op Olympische Spelen van 2024 in Parijs: bullshit of kansrijk?’

Loading...
 • jefmode079

  Omg word steeds gekker. > kansloos aka BS dus.

 • Bravado

  Slaat nergens op. Is geen sport, en al helemaal niet in vergelijking met de meeste Olympische sporten.

  eSports moet gewoon lekker hun ding blijven doen vind ik en niet krampachtig proberen erbij te horen.

 • Doe normaal man, dit is toch geen sport die je op de Olympische spelen kan tonen.

 • its_charro

  Voeg eerst maar eens darten toe aan de spelen, daarna mag er pas überhaupt gedacht worden over dit hier haha /s 😉

  Laat ze toch een eigen vorm van Olympische spelen opzetten…. eOlympics of weet ik het hoe ze dat willen noemen. Kunnen ze ook veel meer de breedte en diepte in…

  • Sven Luiks

   Precies, lijkt mij een beter idee.

  • ferrariking

   darten is ook geen sport kijk hoe dik die mensen zijn!

   • Drill

    Ooit kogelstoten gekeken?

  • Baron van Dedem

   Noem het Elympics! Weet iemand waar ik een trademark kan vastleggen?

 • Laurens!-_-!

  VR en dan niet zitten, maar staan e.d Ja daar valt dan naar mijn weten echt wel wat te halen. En daar zijn studio’s e.d. mee bezig qua games, alleen wat ik voor ogen heb, misschien nog een paar stappen verder.

  Nu lijkt het meer alsof de Olympische Spelen gewoon meer kijkers willen en geld willen verdienen. ‘Olympische full body VR spelen’ in de toekomst, ja dat zeker. Alleen ik denk dat eSports daar de Olympische spelen niet nodig voor heeft, het is letterlijk een andere dimensie qua doelgroep, beleving et cetera.

 • Farry7

  Waarom spelen sommige videos niet af op mijn PC?

  • Baron van Dedem

   Misschien moet je een betere pc kopen… Eentje van na het millennium die wel HTML5 ondersteund.

 • Uther Pendragon

  Schei toch uit. Esports heeft niks te zoeken op Olympische Spelen. Maak er maar een eigen evenement van.

 • allert bakker

  Esports hoort niet thuis bij de olympische spelen omdat de naam het inderdaad al zegt electronic. Anders zou je motor gp of F1 er ook bij kunnen doen. Zou ik liever UFC of darts erbij willen hebben. Ze kunnen beter grote toernooien tijdens gamescon of e3 kunnen doen, heb je na de pers covfefe ook nog wat om naar te kijken.

 • Andi

  Is het 1 April? Esports op de olympische spelen?? Dan kun je de olympische spelen meteen opheffen. Met alle respect maar Esports heeft niks met sport te maken.

  • roeland

   Zolang darten en schaken als sport worden gezien, kan gamen dat ook zijn.

   • Padawan1993

    Gelukkig zijn darts en schaken dan ook geen Olympische sport :’).

   • Haxanlord

    De vraag in dit item is ook niet of gamen als sport gezien kan worden, maar als Olympische sport.

 • Baron van Dedem

  Ik denk dat FIFA alleen een reële kans maak, dat is goed in te delen en krijgt de support van voetbalclubs. Dat is ook begrijpelijk voor een breder publiek en staat een stuk beter in de media/maatschappij dan een CS:GO waar je toch aan het “moorden” bent. Fix een leuke deal met EA dat ze de boarding aanpassen aan de officiële toernooi sponsors en breng een overpiced stadium als DLC uit. Denk dat mensen het best leuk vinden als verschillende spelers door elkaar virtueel gehusseld bij je oma op haar beeldbuis komen. Die zou het verschil geen eens zien. Zo komen de toppers als Ronaldo en Messi misschien toch nog eens op de spelen.

 • Michel

  Dit soort pretentieuze titels in combinatie met JJ: ik weet genoeg.

 • rio_ull

  Beetje jammer dat er geen bron vermeld is. Waarschijnlijk is het gebaseerd op een uitspraak van Tony Estanguet: “co-president of the Paris Olympic bid committee, told The Associated Press that he will hold talks with esports representatives and the IOC about the possibility of gaming joining the 2024 program.”
  Deze voormalig kanovarer welke in 2012 een baantje kreeg in een commisie bij het IOC en ook in 2012 zijn pensioen aankondigde en stopte klinkt niet als DE persoon met de allerlei ingangen bij het IOC.
  Volgens mij is er wel iets van esports op de Asia Games in 2022 gepland… Een prima plek om het uit te proberen (en te laten)

 • Jaapie18

  Dan haal je de E van E-sports af? 🙂

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord