Menu Premium
Loading...

Mini NES weer in productie, maar waarom?

Daan van den Brink
Google Plus Daan van den Brink
Google Plus Jan Johan Belderok
12/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Nintendo flink aan de slag is om fan service te leveren, is al even duidelijk. Vorig jaar kwam het bedrijf met de Mini NES. De kleine heruitgave van het in de jaren ’80 uitgebrachte Nintendo Entertainment Systeem, vloog als warme broodjes over de toonbank. De populariteit van Nintendo bleek hiermee nog altijd ongekend. Ook de hoge mate van nostalgisch gevoel zal voor velen meespelen in de massale adoratie van Nintendo. Deze maand komt het Japanse bedrijf met de Mini SNES. Ook hier werd razend enthousiast op gereageerd en ook na deze aankondiging moesten retailers in eerste instantie velen teleurstellen. Niettemin lijken er, in tegenstelling tot de Mini NES, wel genoeg exemplaren beschikbaar te zijn van de Mini SNES bij de lancering. Als het je niet gelukt is om een Mini NES te bemachtigen, gloort er nu alsnog hoop aan de horizon. De console lijkt immers weer in productie te gaan. Daan en JJ duiken de studio in om het er over te hebben. Check nu ‘Mini NES weer in productie, maar waarom?’

Nintendo houdt niet vast aan creëren van schaarste

In een eerder stadium gaf Nintendo al aan een hervatting van de productie van de Mini NES niet uit te sluiten. Toch kwam het nieuws als een verrassing. Op de redactie was het leeuwendeel blij met het nieuws, maar tegelijkertijd vroeg iedereen zich af waarom Nintendo nu alsnog deze keuze maakt. Zou de ontwikkelaar en uitgever eindelijk de nostalgische waarde van hun franchises en oude platformen inzien? In dit item buigen JJ en Daan zich over dit vraagstuk. De heren bespreken de situatie en laten op deze manier hun licht schijnen op deze toch verrassende aankondiging.

Hebben jullie de Mini NES in huis? Zo ja, baal je als handelaar van dit nieuws? In het verleden zijn er immers Mini NES’en verkocht voor gigantische prijzen. Laat je horen in de comments onder ‘Mini NES weer in productie, maar waarom?’

Loading...
 • Padawan1993

  Voor mij de SNES

 • Siyachriel

  Waar is Emiel ????

  • JJ

   die ging net voor dit item weg. Had afspraak.

 • Thegladoss

  Nintendo heeft letterlijk al meteen gezegd dat ze productie van Mini NES TIJDELIJK zouden stoppen (http://www.nintendoworldreport.com/news/44496/famicom-mini-production-temporarily-suspended ) en ze het zouden laten weten wanneer hij weer in productie zou gaan (https://mynintendonews.com/2017/04/15/nes-classic-edition-production-now-suspended-in-europe/ ). Dus…

  En ze hadden in eerste instantie niet genoeg omdat ze afgingen op de verkoopaantallen van andere Retro-Consoles van andere bedrijven (zoals Sega), die allesbehalve storm liepen.

  • JJ

   Ze zijn in die tijd wel vrij onduidelijk geweest. Waardoor media en gamers gingen speculeren. Het wemelt van de artikelen die draaien om vraag waarom N stopt met NES. Niet tijdeleijk stopt. Mensen baalden, waren boos. Ik snap daarom niet helemaal hun communicatie. Als ze meteen hadden gezegd, we doen er nu 1 miljoen en dan over een jaar weer 1 miljoen dan weet je waar je aan toe bent.

   • Thegladoss

    Dat is dan de schuld van de media, het persbericht is toch vrij duidelijk.

    • JJ

     Ik begrijp je punt en ga hier ook wel in mee. Maar als tientallen outkets dat doen, gamers er zich overal over kwaad maken dan is er toch ook iets mis met hoe je persbericht aankomt Of misschien heeft iedereen zitten pitten.

     • Exalian

      Even mijn complimenten voor deze volwassen discussie, heren! 🙂
      Waren alle reacties en discussies maar zo volwassen als deze.

    • MichaelRos82

     Het persbericht is idd vrij duidelijk. “*If* production resumes”. Niet “When production resumes”. Volgens mij ligt de waarheid hier toch in het midden; het was nooit duidelijk of het tijdelijk of onherroepelijk was.

     • Thegladoss

      Lees het persbericht, niet de tweet die naar het persbericht linkt.

     • MichaelRos82

      Sorry, ik kan die echt niet vinden. Volgens mij staat daar ook geen link naar in de links die jij plaatst. Ik zou het wel graag lezen. Zou je me wellicht de link naar het persbericht kunnen geven, of anders zeggen waar/hoe ik die kan vinden?

     • MichaelRos82

      Ik weet wat dat betreft ook niet of je het Japanse persbericht bedoelt. Als dat het geval is; tja Iik kan zelf geen Japans dus dat wordt lastig. Verwijzingen naar het Japanse persbericht op Engelstalige sites lopen nogal uiteen. Sommigen vertalen het als “in case production is being resumed” anderen als “if production is being resumed” weer anderen als “when production is being resumed”. En ze hebben het ook uiteenlopend over “temporarily ended production” (wat idd vrij duidelijk impliceert dat het ooit weer door gaat) of “stopped for now” (wat dat toch een stuk minder duidelijk doet). Ik weet niet of ik het de schuld van “de pers” vindt dat “ze” niet beheersd genoeg zijn in Japans om daar eenduidig over te zijn. Dan is het toch echt aan Nintendo Amerika om daar hetzij crystal clear over te zijn, hetzij onduidelijkheid te scheppen.

      Maar goed, misschien heb je het helemaal niet over het Japans persbericht en is er gewoon een persbericht van Nintendo Amerika waarnaar ik toch kennelijk beter had kunnen googlen…

     • MichaelRos82

      En volgens mij is die Engelstalige announcement geen tweet. Maar goed, let’s not split hairs.

     • MichaelRos82

      Hey @the@Thegladoss:disqus Ik weet niet of je deze over het hoofd hebt gezien Zou je me wellict nog kunnen uitleggen welk persbericht je nou precies bedoelt?

     • MichaelRos82

      @Thegladoss:disqus Laat me raden, er was helemaal geen persbericht waar je naar verwees, je had het gewoon over wat de lopende text op die pagina’s rapporteerden :p

      Wat iemand bezielt om zo te bluffen om maar z’n ‘gelijk’ te houden zal ik nooit begrijpen. Om niks ook nog, want waar hebben we het nou helemaal over? Sneu hoor :p

 • OuweLul

  Heb me er zelf nooit in verdiept, maar er zijn complete software paketten om je (oude, trage) pc om te toveren in een retrobak die games van meerdere oude consoles kan draaien. Dus als je een beetje technisch bent en niet vies bent van antieke games downloaden dan kan je beter zelf iets bouwen.

  Zelf ben ik lui, en zou best die mini-SNES willen hebben.

  • BassieB

   Als je het met een PC doet is het rete simpel. Populairder is om Raspberry PI bordjes te gebruiken en een omhuizing te 3D printen.

   https://www.youtube.com/watch?v=iH_tTWibpd0

   Heb je dus ook een mini nes, maar dan meer games en ook licentie games beschikbaar. Dus als het om de content gaat is het uiteindelijk de beste oplossing ook.

   • Steez977

    Mooie versie voor de handige medemens. Zelf heb ik 100 games op m’n Mini NES dus niets te klagen. Onlangs nog Nemo Dream master en Mega Man 1 gefinished (met dank aan een beetje save-cheaten want ik ben geen 8 jarige meer). Aanraders!

  • jefmode079

   gewoon naar loveroms gaan en je bent klaar

 • Doe mij maar een oldschool SNES, niks Mini variant. Dan kan je nog extra games kopen ook.

  • Steez977

   zeker, maar die HDMI en save-states blijven erg handig.

   ik zeg “beide” 🙂

 • roeland

  Too little too late, Nintendo. Nu word het een retro pie met arcade besturing. Als ik dan ouwe nintendo games wil spelen, download ik wel een paar roms. Ik heb al die games toch al (meerdere keren) gekocht, dus daar voel ik me dan ook niet schuldig over. Die Snes Mini mag je ook houden. Als ik iets wil kopen, wil ik gewoon iets kopen. Ik ga geen commercieel hindernissenparkoers afleggen om mijn geld aan een gigantisch, globaal opererend bedrijf te kunnen geven..

  • Bridgeman

   Als je er op tijd bij bent kan je er gewoon 1 kopen. Ik heb mijn SNES Classic maanden geleden al gepre-orderd bij Game Mania en kan mijn exemplaar gewoon ophalen op release.

   • roeland

    Als je, maanden voor het apparaat uit is, heel snel een pre-order plaatst heb je hem op release…

    Mijn definitie van ‘gewoon iets kopen’ verschilt met de jouwe.

    • Steez977

     ah de obligatoire ‘retro pie’ onder elk Mini (S)NES item waar ook op het internet 😉 …

     Maar een retro pie ineenknutselen is ook niet = ‘gewoon iets kopen’

     Post zeker eens een foto in de toekomst van je Pie! Ik zie er verassend weinig, hoor er vooral veel over.

     • roeland

      Hahaha, ja, het is wel een beetje cliché I know. Op het moment is het gewoon een los printplaatje (pie) met wat software erop (gewoon zip bestandjes unpacken) en twee goedkope wii arcadesticks… Maar ja, het ding speelt Cadillacs & Dinosaurs en Battletoads dus ik ben helemaal happy. Ooit wil ik er een arcade kabinet omheen bouwen, maar dat roep ik al maanden… Was ik maar handig en/of niet zo lui 😉

     • Steez977

      Zolang je maar met plezier da (oude) games kan (her)beleven. Die cabinet komt er vast wel!

  • Thegladoss

   Aangezien de dingen overal zijn uitverkocht denk ik niet dat ze hier wakker van zullen liggen. Integendeel zelfs.

  • jefmode079

   Buiten dat je af en toe zo zuur ken zijn als die oude matjes heb je wel vaak gelijk 😛

   • roeland

    Uhmm. Thanks ofzo, denk ik 😉

    • jefmode079

     Ja is goed bedoeld goos 😛

  • Caetano Cardoso

   De meerderheid, die de SNES mini en NES mini willen kopen, heeft totaal geen interesse in een Retro Pie of emulators. De meerderheid weet niet eens wat emulators of roms zijn. Het boeit ze ook niet eens. Mensen willen gewoon een echt product van Nintendo. Een product dat je binnen een paar tellen aansluit op je TV, met de belangrijkste spellen al voorgeïnstalleerd.

 • Robbert

  Voor mij geen van beide.

 • Steez977

  nice zal meteen ook wel de prijzen van de SNS scalpers omlaag halen.

 • KatchPhraze

  SNES

 • MichaelRos82

  Kan het niet zijn dat de aandeelhouders gewoon heel hard aangedrongen hebben op die nieuwe batch?

 • Bridgeman

  De NES had een paar gigantische titels die nog voor altijd legendarisch zullen blijven (de eerste Super Mario Bros., Mega Man, Zelda, Contra, etc), maar de games op de SNES waren gewoon beter. Er was zoveel meer mogelijk met de SNES, en het zag er zoveel mooier uit. Zeker qua role playing games, die op de NES nog niet echt heel goed werkten. Chrono Trigger, Terranigma, Secret of Mana, Final Fantasy II & III (of IV en VI), Donkey Kong Country, Super Mario Kart, Zelda Link to the Past. Zoveel games die ook nu nog steeds geweldig zijn.

  Maar gelukkig hoef ik niet te kiezen, ik heb ze gewoon allebei.

 • RomeoNovember

  Leuk om Daan weer eens langs te zien komen.

 • Nexttonothing

  Mini SNES

 • PrivatePyle

  wat de mini nes betreft kan je op ali xpress een 25 euro kostende chinese rip off kopen met 500 games. En dan bedoel ik nes games

 • Lunalicrichard

  Ik wil ze alle 2 !
  Maar ga dan toch eerst voor de NES ….

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord