Menu Premium
Loading...

Mini docu X05: Lag het hoogtepunt van Xbox in Amsterdam?

19/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor de derde mini docu die we deze Warme December Maand hadden beloofd. Het betreft een mini docu over X05 in Amsterdam. Een hoop kijkers zullen nu denken ‘verrek, is er een Xbox event geweest in Amsterdam?’ Het antwoord op die vraag is ‘ja’. En niet zo’n klein event ook. In oktober hield Microsoft de Xbox 360 in de Westergasfabriek ten doop. Meer dan duizend journalisten en development hotshots uit de hele wereld werden ingevlogen voor de allereerste speelsessie ooit met de nieuwe console van Microsoft. Twee dagen lang kleurde Mokum groen en had de hele wereld het over deze stad.

Management Xbox straalde echt uit dat de Xbox 360 de dominantie van de PlayStation kon breken

Maar X05 was dan ook meer dan een launch-event. X05 was ook het event waar Microsoft volgens vele journalisten het meest overtuigd acteerde en er van overtuigd was dat ze met de Xbox 360 een succesnummer in huis hadden. Alles van naam was in Amsterdam aanwezig, en de leiding van de Xbox divisie verkondigde openlijk dat dit wat de games betreft de beste lineup ooit was. Met een launchprijs van 299 euro en 399 euro en 18 launchgames was de Xbox 360 klaar voor de nummer 1 spot. Er werd in de Westergasfabriek zelfs een beetje lacherig gedaan over de PS3 met zijn dure BlueRay speler en de wapper-Wii. Microsoft had de aanval nu echt in gezet na een hoop van de Xbox geleerd te hebben.

JJ keert terug naar de plek waar het allemaal plaatsvond en haalt herinneringen op samen met een dedicated Xbox journalist. Was dit event het hoogtepunt van de Xbox-hype? Wat is er waargemaakt van alle beloftes die gedaan werden op het event? En waarom loopt Xbox momenteel achter de feiten aan terwijl het met de Xbox 360 Sony toch echt flink zenuwachtig maakte. Je ziet het in deze derde mini docu van de Warme December Maand.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch