Menu Premium
Loading...

Mini Docu: Het verhaal achter het EK Super Smash

18/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jaja, JJ heeft de Amerikaanse sport naast zich neergelegd en heeft het Europese Kampioenschap voor Super Smash Ultimate bezocht. Hier ziet hij niet alleen hoe Nintendo Esports doet, maar ook wat de Nederlandse spelers hier van vinden. Speel je Smash, maar het heb je nog nooit de professionele kant ervan gezien, klik dan aan de video en bekijk de Mini Docu: Het verhaal achter het EK Super Smash!

Nederland neemt deel aan het Ek Super Smash voor de WK in LA.

Ondertussen is het al een twee weken geleden dat dit toernooi heeft plaatsgevonden. Nederland nam deel en had de meeste supporters, maar verloor helaas het toernooi. De finale bestond uiteindelijk uit Duitsland en Frankrijk. De winnaar kwalificeert zich voor het WK tijdens de E3 in Los Angeles. Het unieke aan dit toernooi is dat het teams zijn van drie spelers. maximaal speel je vijf matches, waarvan de eerste twee tegen twee is. De drie games die volgen zijn één tegen één en de laatste game is drie tegen drie. Welk team van de vijf matches er drie wint, wint hun ronde.

Nintendo doet Esports op zijn manier

Buiten het feit dat dit toernooi bestaat uit teams van drie, zijn er ook nog wat extra regels. Regels die normaal niet meer gebruikt worden voor de toernooien die de fans zelf opzetten. Een voorbeeld hiervan is de Smash Ball. Dit object kan kapot geslagen worden, waardoor je een speciale aanval kan doen. Als deze aanval raakt, dan is het vrijwel zeker dat het slachtoffer uit het beeld wordt geslagen. Normaal zijn de spelers niet zo fan van items zoals deze. Nintendo’s wil is wet, en zij willen dat iedereen mee kan doen en niet alleen de elite. Wat de spelers hiervan zelf vinden, kan je zien in het item.

Bekijk hoe JJ zich onderdompelt in de wereld van Super Smash in de Mini Docu: Het verhaal achter het EK Super Smash!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch