Menu Premium
Loading...

Mini Docu: Inside de wereld van Early Access

03/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Early Access, ooit was het een tool die kleine Indie developers met weinig geld in staat stelde om toch hun droom waar te maken. Het spaargeld en de centjes van pa en ma waren nooit afdoende om een developer draaiende te houden. Door een game tegen betaling al tijdens het productieproces open te stellen voor gamers die geïnteresseerd waren in hun project, verkregen ze de funding om door te blijven werken. Ideaal als je het ons vraagt.  Als je als Indie goed communiceert dan zullen gamers ook niet snel boos worden als een project toch in de soep draait. Het is een beetje een durf investering.

Maken grote publishers misbruik van de Early Acces

Vandaag de dag heeft de term ‘Early Access’ echter een hele andere lading gekregen. Grote partijen die in principe niet echt het geld nodig hebben om een game te maken, hangen het bordje ‘Early Acces’ aan hun spel om zo meer geld voor hun product te kunnen vragen (want je mag eerder spelen). Of, en dat is eigenlijk nog erger, ze gebruiken de term ‘Early Access’ als excuus voor de vele fouten die nog in hun game zitten en die ze er de komende tijd uit gaan halen. Kunnen ze toch het volle pond voor het spel aan de gamer vragen.

Dit gegeven intrigeerde JJ dermate dat hij naar Breda afreisde om daar de kleine developer Split Polygon te bezoeken. Hun game Interstellar Rift is tot stand gekomen met behulp van de Early Acces-methode. Zonder deze centen, was het al vrij snel klaar geweest met deze vijf gasten. Voor JJ waren zijn de ideale partij om uit te leggen hoe de oorspronkelijke versie van Early Acces werkt en wat het voor hen betekent. En wat vinden zij van het feit dat grote partijen steeds vaker de term Early Acces misbruiken? Of ziet JJ dit verkeerd en zit het totaal anders? De reis naar Breda was lang en koud, maar de passie van de mannen van Split Polygon en hun verhaal hartverwarmend. Veel kijkplezier.

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch