Menu Premium
Loading...

Middle-earth: Shadow of War Review: De eerste stapjes

Google Plus Jelle Kunst
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
14/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De najaarsgekte is losgebarsten! Na Destiny 2 dient de volgende huge ass titel zich alweer aan! Kevin en Jelle zijn de afgelopen dagen vol in Middle-earth Shadow of War gedoken. In dit eerste deel van de review gaan ze hun ervaringen bespreken. Kevin heeft afgelopen week twee dagen vrij gehad om bij te komen van de immense drukte rondom Firstlook Festival. Van die gegunde vrije tijd heeft hij een groot deel besteed aan het spelen van het vervolg op Middle-earth: Shadow of Mordor. Zoals je in zijn streams hebt kunnen zien, heeft Kevin zich in ieder geval goed vermaakt. Ook Jelle heeft de game onder handen genomen. Check nu de bevindingen van het duo in ‘Middle-earth: Shadow of War Review: De eerste stapjes!’

Een immense game!

In 2014 was Middle-earth: Shadow of Mordor een onverwacht succes. De game scoorde hoge cijfers en werd door velen op het magische internet de hemel in geprezen. Ook in commercieel opzicht deed de game van uitgever Warner Bros het naar behoren. Een vervolg viel dan ook te verwachten en met Shadow of War mogen we daar nu mee aan de slag. Kevin heeft goede herinneringen aan diens voorganger en heeft dan ook lang uitgekeken naar de nieuwe titel. Jelle heeft de eerste game niet zo uitgewoond als zijn kompaan in deze review, maar is als fan van de Lord of the Rings-franchise niettemin psysched voor Middle-earth: Shadow of War. De grootsheid van de game is indrukwekkend te noemen. De gelimiteerde hoeveelheid aan tijd maakt dat de heren nu hun eerste stapjes bespreken, waarna we op een later tijdstip terugkomen op de game.

Hebben jullie Middle-earth: Shadow of War al in huis? Hoe kijken jullie terug op het eerste deel, waarin het fameuze Nemesis system geïntroduceerd werd? Laat je horen in de comments onder Middle-earth: Shadow of War Review: De eerste stapjes.

Loading...
 • Spud82

  In deze drukke game-tijden, waarin ik toch al veel keuzes moet maken, ben ik blij met een titel als deze. Eindelijk iets dat ik met een gerust hart kan laten liggen 🙂

  Lekker bezig trouwens Kevin, fijne no-nonsens presentator!

  • VIChiefIV

   Sluit me volledig bij je aan. De designbeslissingen van de developers hebben ervoor gezorgd dat ik deze game fluitend aan de kant gooi en er nooit meer naar zal kijken, zelfs niet in een Steam sale.

   Wolfenstein 2 here I come 🙂

 • DE vraag, zijn er female Orks?

  • Ghrane

   Nee. Ik ben er geen enkele tegen gekomen.

  • Rem ko

   Vrouwelijke orks bestaan niet in het Tolkien universum

   • JJ

    Vrouwelijke orcs bestaan wel degelijk. Tolkien noemde ze alleen nooit direct in the Lord of the Rings of the Hobbit. Eén van de bekendste quotes daarover komt uit de Silmarillion:
    “For the Orcs had life and multiplied after the manner of the Children of Iluvatar”

    Check dit: http://middle-earth.xenite.org/are-there-female-orcs-in-middle-earth/

    Terugkomend op de game: De lore van deze serie games slaat als een tang op een varken. Veel concepten zijn volledig inconsistent met het werk van Tolkien. Dat maakt de gameplay niet minder, maar verhaaltechnisch is het helaas bijzonder matig.

 • Kid MMXV

  Het is mij vanaf 17:00 wel duidelijk geworden dat dit geen game voor mij is. Zonder stevig verhaal twintig tot veertig uur de hele tijd dezelfde herhalende gevechten.

  Als je de game offline wilt spelen (zonder de lootboxes) moet je terms of service afwijzen. Tip voor mensen die niet zitten te wachten op constant herinnerd worden aan een lootbox systeem (winkel).
  http://www.eurogamer.net/articles/2017-10-13-shadow-of-war-players-are-using-tricks-and-exploits-to-combat-loot-boxes

  • Rem ko

   Waar heb je het over joh, speel dat spel eerst zelf maar eens voordat je die conclusie trekt. Over beste stuurlui en de wal gesproken, de gevechten zijn niet herhalend, je kan upgraden en krijgt nieuwe skills en in act twee wordt alles anders. By the way, ik heb er 30 uur in zitten

   • RomeoNovember

    Ik heb hem na 65 uur uitgespeeld en de platinum trophy en ik ben het volkomen met je eens. Ik vind de lootboxes ook totaal niet in je face hoor.

    • Jaapie18

     Je hebt ook niet gebruikt van die lootboxes?

     • RomeoNovember

      Ik kreeg er 2 toen ik de game opstarte en ik heb er 1 keer een gekocht van ingame geld, je hebt lootboxes waar orc followers inzitten en je hebt lootboxes voor loot. Die voor Loot zijn echt nutteloos, die voor orc followers maken de Shadow Wars(laatste chapter) wel wat sneller en makkelijker.

     • Jaapie18

      Dus die lootboxen om te kopen met echt geld is niet nodig. Bedoel dan dat de game niet mega moeilijk gaat worden dan.

     • RomeoNovember

      Het is totaal niet nodig om ze met echt geld of ze uberhaupt te kopen.

     • Jaapie18

      En is veel grinden ook nog echt nodig?

     • RomeoNovember

      Het grinden kom je niet onderuit, dat is gewoon vervelend gedaan, maar mij heeft het 8 uur gekost om de Shadow Wars te voltooien. Je moet 25 keer je fort verdedigen en de aanvallers worden steeds sterkers, waardoor je tussendoor weleens nieuwe orcs moet gaan zoeken die een hoger level hebben.

   • Kid MMXV

    Ik baseer mij op basis van verschillende reviews. Als zelfs Jelle aangeeft dat hij als open wereld speler het niet altijd tof vind om de reden dat het niet zoveel uitmaakt wat je doet dan zegt dat voor mij veel.
    Ik heb geen tijd om games een kans te geven; vaak is het begin heel goed en sterk en merk je dat je na uren later in de game dat je steeds het zelfde doet. Helpt ook niet dat Mordor steeds hetzelfde eruit ziet.

    Wat verandert er in act 2? Game changing mechanisme?

  • VIChiefIV

   Noemde je nu Mafia 3 een game met ijzersterke gameplay die niet generiek is? *Fronst wenkbrauw*

 • smierto

  Prima review! Ik wacht hier toch nog even mee, nog genoeg andere games in het verschiet.

 • LA

  Prima review! Vind het format van een 2-delige review ook prettig, zo geeft het de reviewers wat meer ruimte om aan te geven dat ze nog niet door de hele game heen zijn en daardoor nog geen definitief oordeel kunnen/hoeven vestigen (wat dan automatisch ook minder van ze verwacht wordt). Ben benieuwd naar deel 2, maar voor nu ziet de game er goed uit.

  • Kid MMXV

   Probleem is wel dat games vaak in het begin heel goed zijn en echte problemen pas later in games naar voren komen. Dan lijkt het alsof de game tijdens launch periode heel goed is.
   Persoonlijk vind ik het ook wel.prettig. Ben je alleen wel bewust van dit risico.

 • KatchPhraze

  Goed item, niet mijn type game.

 • Abdi Abdirisak

  Voor mij persoonlijk een hele vette game!

 • oxie

  vind het echt een vette game, komt zeker in mijn top 3 voor dit jaar:)

 • VIChiefIV

  [quote]Hebben jullie Middle-earth: Shadow of War al in huis?[/quote]
  Nope, en die gaat er niet komen uit. Two words: Loot boxes.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord