Menu Premium
Loading...

Middle-earth: Shadow of War E3 2017 Preview

Google Plus Jan Johan Belderok
18/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

En dan nu een game waar onze stagiar Daan vooral op zit te wachten. We hebben het (natuurlijk) over Middle-earth: Shadow of War. Samen met JJ bespreekt Daan wat hij van Shadow of Mordor’s opvolger verwacht. Je ziet het in deze Middle-earth: Shadow of War E3 2017 Preview!

Een verzoeknummertje van Daan

Het lijkt wel alsof Daan de enige is die naar Shadow of War uitkijkt, want er is verder niemand op de redactie die warm loopt voor de game. Vooral JJ begrijpt niet helemaal waar Daans enthousiasme vandaan komt. Het is dus niet alleen een uitgelezen mogelijkheid om over de game te lullen, maar ook een (verwoede) poging om JJ van deze game te overtuigen. Zal JJ aan het eind van de rit nog steeds Orcs belachelijk maken, of verandert hij zowaar in een Uruk-hai (waar hij stiekem al een beetje op lijkt)?

Een waardig vervolg op deel 1?

Deze tweede Middle-earth game vertelt nog steeds het verhaal van Talion, die ook wel de Bright Lord wordt genoemd. Zijn status heeft hij te danken aan zijn krachten, waarmee hij Orcs aan zijn zijde krijgt. De game bevat net als in deel 1 het bekende Nemesis System, al is het systeem ditmaal nog wat uitgebreider geworden. Volgens Daan zijn alle onderdelen van de game uitgebreider dan in zijn voorganger, dus zijn Daan z’n verwachtingen hoog. Toch zijn er ook enkele dingen waar hij zich mateloos aan stoort. Wat dat precies is, zie je in dit item.

Wat vind jij: wordt deze game top of flop? Oftewel: ben jij kamp Daan of kamp JJ? Vanaf 10 oktober zullen we daadwerkelijk weten wat de meningen zijn, dan is de game verkrijgbaar voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Check nu in ieder geval de Middle-earth: Shadow of War E3 2017 Preview en laat in de comments weten wat jij van de game verwacht!

Loading...
 • Michael Roosendaal

  Humor moet kunnen, vooral om licht te brengen in het duistere Mordor.

  • mima kake

   Ja, in de Lord of the ring films zat ook best wel leuke flauwe humor, Dus waarom niet in de games. 😉

 • Peter En Sandy

  Jullie moeten vaker een stagiar bij de items betrekken. Leuk!

  • Onniedah

   Als ik het goed heb is Daan het al een tijdje niet meer.

   • Peter En Sandy

    Dat dacht ik ook. Maar ze beginnen met de zin “En dan nu een game waar onze stagiar Daan vooral op zit te wachten” vandaar.

   • Daan van den Brink

    Loop voor een tweede keer stage bij GK 😉

    • Ballsucnoodle

     Welke opleiding volg je?

     • Daan van den Brink

      Film- en televisiewetenschappen bij de UU…moest voor deze opleiding verplicht stage lopen, dus voor mij was de keuze snel gemaakt 🙂

 • Oldskool Bassie

  Shadow of Mordor was echt een aangename verrassing voor mij toen ie uitkwam. Combat was lekker, gewoon orcslayfest to the Max.
  Voor mij komen ze wel weg met deze humor, maar met mate aub.
  Voor de rest lijkt alles wel goed te komen met deze game, maar idd die graphics moeten wel ff beter.
  Wat ik het meest jammer vind is dat ze verschillende edities hebben aangekondigd, en dan niet zomaar edities met een paar skins en een paar goodies.
  Als je de standaard versie koopt, bij launch, krijg je dus gewoon hele stukken verhaal en missies /characters gewoon niet.
  Dat is fokking nep.

 • mima kake

  Ik vond het eerste deel zeer vermakelijk. Dus ik ben wel nieuwschierig naar dit vervolg.

 • Andre Vd Werf

  Braloe laloe?? What??? Bright lord/Dark Lord JJ ofwel sauron of het hoofdpersonage maakt deze dikke orc niks uit (Hij is immers net gedominate in het filmpje) Daan ik vind deze humor juist een erg sterk punt omdat dit namelijk totaal random is. Je kunt er voor kiezen om dit soort type gasten op te nemen in je leger en als een Orc zijn karakter je niet bevalt kun je hem alsnog wegsturen, vermoorden of in de arena laten vechten tegen een andere Orc uit je leger.

  Oh en Daan je vroeg of de character etc voor iedereen hetzelfde zijn. het antwoord is nee. Alle enemies worden als het ware door een algoritme gegenereerd. In shadow of War was de ervaring vaak al anders per speler! Echter nu met het vormen van je eigen leger en continue doodgaan van vijandelijke en vriendelijke captains zal er voor zorgen dat er meer dan ooit aan variatie is. Ook is er t.o.v. shadows of mordor meer afwisseling in Orcs/Giants/Uruk Hai etc… O en dan hebben we het nog niet eens gehad over tribes.. (Elke Orc heeft een specifieke tribe. Afhankelijk van welke tribe een bepaald gebied bezit zal dit gebied veranderen in de stijl van deze tribe. Ook hebben Orcs afhankelijk van hun tribe verschillende skills en sterkten/zwakten. Met de toegevoegde hardmode zal dit alleen maar beter worden.

  Ik blijf erbij dat dit een game is die GOTY kan worden. Shadow of mordor heeft veel gejat van assasins creed. Het grappige is dat Assasins creed dit keer terug jat van Shadows of War 😉

 • andrelepate

  Deel 1 is van mij een van de beste games van de afgelopen jaren. Het nemisis systeem is echt revolutionair, en ben dan ook erg benieuwd naar de veranderingen die @Andre Vd Werf hieronder al beschrijft.

  Ik zou dit zelf overigens absoluut geen hack en slash noemen. Eerder een action-rpg/action adventure met combat die erg lijkt op de Arkham serie.

  Als groot LOTR fan kan ik humor opzich wel waarderen, maar dit ligt er wel erg dik bovenop. Dat kan ook een stuk subtieler. Ben benieuwd welke bekende characters (of voorvaderen) we dit keer weer gaan tegenkomen.

 • Padawan1993

  tyfus lelijke game

 • OsirisNLD

  Game ziet er leuk uit, de complete lore verkrachting staat me echt wel flink tegen.

 • optimuspecs

  Ze hebben deze keer voor een watmeer cartoony style gekozen ivm Shadow of Mordor. Een beetje jammer vind ik zelf.
  Misschien dat het verhaal en de gameplay wat goedmaakt.

 • Fact50_Movement

  Ben echt benieuwd naar Shadow of War. Ik vond Shadow of Mordor heel leuk voor even, maar al snel werd de omgeving enorm eentonig. Shadow of War ziet er al veel gevarieerder uit.
  Met een beetje humor in Lotr heb ik absoluut geen probleem.

  • roeland

   Er was een tweede map, maar tijdens de eerste was ik eigenlijk al klaar met alle gameplay :p

   • Fact50_Movement

    Nja, de gameplay was inderdaad wat repetitief :p en ook met de 2de map erbij vond ik het eigenlijk nog steeds eentonig.

 • PremchandNL

  Vond deel 1 wel leuk. Maar dit is wel zo’n ‘wachten op dikke aanbieding’ game voor mij.

 • RidhoHidayat

  Ik ben een groot fan van The Lord of the Rings (films), ik ben ermee opgegroeid zoals veel mensen met Star Wars zijn opgegroeid. Shadow of War heeft voor mij 2 kanten:

  Laat ik met de positieve kant beginnen, en laat ik voorop stellen dat deze kant veel zwaarder weegt dan de negatieve kant.
  – Het is een AAA-game in Middle-Earth, met Orks, Nazgul, Minas Morgul, etc.
  – (Bekende) kastelen bestormen met je eigen leger. Hoe gruwelijk is dat dan!
  – Nemesis systeem is echt briljant, en nu nog beter dan in deel 1.
  – Een ‘persistent world’, die dus continu verandert, heel erg tof.
  – Iedereen heeft een unieke spelervaring.

  Toch is er één ding dat mij nog steeds tegenstaat, net als bij deel 1. De game is enigszins beperkt in het fantasy-aspect. Lord of the Rings is voor mij echt veel meer dan alleen Orks en het gebied (rondom) Mordor, terwijl dat wel hetgeen is waar de game zich op focust. Ik mis daarin variatie (het is al wel wat verbeterd tov deel 1, maar voor mij nog niet genoeg).

  Ik wil dwergen zien, elfen en mensen. Mûmakil, eagles, en enten. Van Angmar tot Gondor tot Lothlorien tot Harad, er is gewoon zoveel meer te zien. En natuurlijk, het is misschien niet realistisch om zoveel te verwachten, maar ik zou in ieder geval toch iets meer variatie willen zien. Stel je voor dat je je eigen leger kunt samenstellen, maar dan niet alleen met orks (of helemaal niet met orks), maar (ook) met andere rassen. Wat als je je eigen leger van elfen, dwergen, Rohirrim en ‘Rangers of Ithilien’ hebt, en daarmee strijdt tegen Easterlings, Orks, Uruk-Hai en Haradrim Warriors. Dat is wat ik als LotR-fan ooit nog hoop te zien in een open-wereld game, al besef ik ook dat dat wel heel veel gevraagd is.

  (En ja, je hebt de RTS-games waarin dat allemaal aanwezig is, en die zijn fantastisch. Daar hoop ik ooit ook nog een nieuw deel van te zien. Maar het is niet hetzelfde als een open-wereld game, waarin het fantasy-aspect écht tot leven komt)

  • Peter

   Eensch!!!
   Zou mooi zijn, een leger dat je zelf kan samenstellen uit alke rassen enz.
   Het mag van mij ook veel duisterderderderder.

  • Thegladoss

   Verbaast me dat je de totale verkrachting van de lore niet als een minpunt ziet. Vind deze games persoonlijk ook niet echt AAA games, zit er denk ik net een treetje onder. Oogt allemaal behoorlijk goedkoop en ouderwets aan wat mij betreft.

 • roeland

  Deel 1 was gewoon eenbeetje assassins creed ripoff met de combat van Batman en het gave nemesis systeem als unieke extra. Prima frikandellen game was het. Heb hem niet uitgespeeld, want het verhaal boeide me geen fuck en na 20 a 30 uur rondkutten had ik het allemaal wel gezien, maar overall heb ik me er best mee vermaakt. Deel 2 ziet er ongeveer hetzelfde uit. Geen instabuy, maar goeie kans dat ik hem uiteindelijk wel op pik.

 • Steven

  Deze game is toch voor emo’s? ;p

  • LA

   Jep, en gamen is alleen voor nerds…

   • Steven

    Kijk het eerste item van the wall en je snapt de grap.

 • OuweLul

  Ik keek heel erg uit naar deel 2 maar die tekstschrijvers zijn echt zo kut. 🙁
  Ook het kleurenpalet ziet er imo echt niet uit.

  Baal hier best wel van, want deel 1 vond ik echt een vd beste games die ik op de ps4 gespeeld heb.

 • Wouter

  Ik ben op zich wel geïnteresseerd in deze game, maar ik ben het met JJ eens dat het grafisch niet al te best is en dat vind ik toch wel erg belangrijk in een game als dit. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik deze game wel of niet wil spelen. Ik wacht de reviews af.

 • Reiverdemon

  Enigste wat zooi was, was die execution skills die keiirritant geluid maakten.

 • RobinGK

  Als groot fan van Lord of the Rings ben ik het met Daan grotendeels eens, de humor van die grote Orc was echt zwaaaar over de top. Heb ik me echt aan gestoord toen ik de demo zag. Nu ben ik het wel oneens dat er totaal geen humor in moet, aangezien de Orcs in de films zeker wel eens humoristisch of sarcastisch overkwamen, maar dan op een grimmige manier. Dit was gewoon schijtlollige humor die eigenlijk de franchise een beetje belachelijk maakt.

  Verder kijk ik wel heel erg uit naar de game. Shadow of Mordor was mijn favorite game van 2014, en de sequel lijkt nog meer potentie te hebben. Echter ziet de game er dan ook weer een stuk minder polished uit op het moment, dus ik hoop dat op deze nog een stuk verbeterd kan worden tot de launch.

 • Toon

  Wie geen humor wil in The Lord of The Rings heeft de boeken niet gelezen.

 • IJzerkoekje

  Dat humor stukje heeft mij juist geïnteresseerd in deze game, vond het hilarisch!

 • Sipke De Boer

  kom maar maar op met die game!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord