Menu Premium
Loading...

Metroid Dread Premium Review: ‘Nintendo flikt het gewoon weer’

14/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Metroid is sinds 1986 een van Nintendo’s meest populaire franchises. Met veel verschillende titels. Zoals een aantal zogenaamde ‘hoofd’ games en twee remakes die in de loop der jaren zijn uitgebracht. Juist omdat de serie al zo lang bestaat, heeft het een rijk verhaal, verspreid over tientallen jaren, op talloze consoles. Nu de Switch OLED is uitgekomen, moet er natuurlijk ook een nieuwe game op gespeeld kunnen worden. En daar heeft Nintendo een nieuwe Metroid voor gemaakt. Helaas geen Metroid Prime 4. Maar wel Metroid Dread. Het is een game die ontworpen is door Yoshio Sakamoto.  Het verhaal in Dread gaat direct verder na de gebeurtenissen van Fusion. Daarmee vereist het spel nogal wat voorkennis. Hoe zit het met die kennis bij Koos & Steven, die de game reviewen? Hebben ze de vorige delen helemaal kapot gespeeld en herkennen ze alles? Ook is dit de eerste 2d titel na Fusion, dat uitkwam in 2002. is dat niet te ouderwets?

Het verhaal van Metroid Dread

In de game ga je verder het avontuur in. Dit keer wordt Samus op onderzoek gestuurd door een onbekende partij en reist zij naar ZDR. Als enige wezen in het universum met immuniteit tegen de X-parasieten, probeert Samus te ontdekken of deze nasty wezens nog steeds bestaan. En dan begint het gezeik… en de game. Hoe nu verder? Koos en Steven gaan dieper in op het verhaal. Was het goed en duidelijk geschreven? Moet je deze game echt gaan kopen? Of toch maar wachten op deel 4?

Hoe hebben we het avontuur ervaren

Verder gaan ze natuurlijk dieper in op de gameplay. Hoe tricky is die deze keer.  Metroid-games zijn immers altijd uitdagend geweest. Hoe verliep de reis naar het einde? Eén groot feest, of hit and miss? Hoe ervoeren ze de actie in 2D? Tof of voelde het toch te archaïsch aan? Koos en Steven vertellen het in deze uitgebreide review.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch