Menu Premium
Loading...

Metro Exodus Review: “Verreweg het beste deel uit de franchise”

13/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Metro Exodus is alweer het derde deeltje in de serie en komt deze vrijdag dan eindelijk uit! In de game mogen we weer met Artyom aan de slag en vertrekken we ditmaal richting het Oosten om de gevaarlijke omstandigheden te ontvluchten. Skate en JJ hebben het hele weekend flink zitten spelen, speciaal voor jou!

Weg uit de metro

Zoals gezegd vertrek je in deze game naar het Oosten en ga je weg uit de metro-stelsels. Met de trein vertrek je de wereld in en dit geeft gelijk een hele andere vibe dan de voorgangers van Metro Exodus. Zo zul je alle jaargetijden voorbij zien komen, iets wat in de donkere metro-tunnels toch iets minder goed mee te krijgen was.

Open wereld of niet?

Het vertrek uit de gangetjes van het metrostelsel betekende ook dat de game open wereld is geworden, of toch niet? In de game kunnen we niet echt sidequesten. Maar wat maakt de game dan wel open wereld? Er kan onder andere loot gevonden worden in delen van de map waar het verhaal je niet naartoe stuurt. En ammo is behoorlijk schaars net zoals in de voorgangers van deze Metro game, dus beter ga je looten! Ook zijn er zaken als schroeven en andere ijzers te vinden waar je vervolgens mee kan craften.

Knallen en schieten

De game bestaat ouderwets uit knallen en schieten. Maar ook rijden komt er in voor. Stealth blijkt echter ook een grote rol te spelen. Een voorzichtige aanpak is af en toe zeker verstandig! Ook exploration is een onderdeel van de game, iets wat natuurlijk naar voren komt door de meer open wereld vibe van de game.

Zand tussen je tanden

Een van de belangrijkste aspecten van Metro is toch wel de sfeer. Want wat is de game mooi en sfeervol. De verschillende seizoen dragen hier ook zeker aan bij. Je ervaart de kou wanneer er sneeuw ligt en in de woestijn voel je zowat het zand tussen je tanden zitten.

Kijken jullie uit naar Metro Exodus en gaan jullie hem vrijdag direct halen? Of is een stapje buiten de metrostelsels je iets te heldhaftig?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch