Menu Premium
Loading...

Metro: Exodus E3 2017 Preview

Google Plus Jan Johan Belderok
17/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mijn god wat een gruwelijke trailer lieten ze zien op de E3 2017 MS persconferentie. De game Metro: Exodus ziet er prachtig uit. Een genot voor de ogen, een avontuur van jewelste, een Xbox exclu… Oh, nee. De game werd daar alleen maar tentoongesteld om de kracht van de Xbox One X te laten zien. Jammer dat de game daarvoor wordt gebruikt, want het ziet er als onafhankelijk product echt meesterlijk uit. JJ en Daan kunnen niet wachten om je te vertellen wat zij ervan vinden in de Metro: Exodus E3 2017 Preview.

Zoveel gameplay actie in een paar minuten

Wat een heerlijk verlaten, dystopisch landschap. Zoveel grond om te verkennen, beesten om te doden en manieren om te rennen voor je leven. Je hebt de trailer waarschijnlijk wel gezien. Die waar je als survivalbaas met een kruisboogje tegen wilde monsterhonden vecht. Zoveel gameplay actie in een paar minuten. Het is nog even wachten of de hele game zo spectaculair gaat worden, maar hier hebben we hoop. Wat denk jij? Is de trailer een hoogtepunt uit de game, of wordt het non-stop survivaling? Of heb je misschien zoiets van waar heb je het over, de hele game lijkt me kut… Laat het ons weten in de comments. Wij kunnen toch niet de enige zijn die zo nieuwsgierig om deze titel zijn?

Jawel, de titel die al zijn shine afdraagt naar de specs van de Xbox One komt er aan. Met spanning wachten we allemaal. Is dit een reden om een Xbox One X te halen? Waarschijnlijk niet, want hij is ook gewoon te spelen op de PS4 en PC. Laat ons weten hoe jij erover denkt. Hoeft niet hoor, maar mag. Kijk sowieso hoe JJ en Daan alles over de prachtige game analyseren in de Metro: Exodus E3 2017 Preview.

 

 

Loading...
 • Daantjuh

  Dit was sowieso mijn game van de show! Wat een vibe en zo mooi!! Cant wait 🙂

 • I Love Cookiemonster

  Eigenlijk was dit de enige game die ik op E3 gezien heb waar ik enig sinds enthousiast van werd.

 • Tijl Van de Velde

  Metro: Exodus zou weleens de sleeper hit van 2018 kunnen worden. De eerste twee Metro games heb ik met veel plezier op de PC gespeeld. Laat maar komen.

 • Portalhopper

  xbox x is bedoeld als high end en niet voor iedereen bedoeld. xbox s is voor de mainstream bedoeld. dus zal het wellicht voordeel en het exclusieve van de x zijn dat het echt mooie details heeft zoals boven en mainstream het met minder details moeten doen

 • Dark Descent

  Ik zie hier zo erg naar uit. Na de stalker games en de eerste twee metro games wil ik meer. De eerste twee metro games zijn gelukkig geremasted en zeer goed te spelen zonder een bak bugs. semi-open world heeft deze game echt nodig. Ik denk niet dat deze game erg gedownscaled wordt op de pc.

  • spoofghost

   Ja dit is echt mijn game of the show, ik hou echt van dit soort werelden.

 • roeland

  Xbox one X is een soort van de console editie van de Elite controller. Niet noodzakelijk, maar tof voor mensen die net ff wat extra willen hebben. Hij is als ultrazacht, drielaags toiletpapier, niet essentieel, maar een comfortabel prestige product. Het is maar net hoeveel waarde jij als gamer en/of schijterd aan díe luxe toe kent.

  Metro Exodus leek me een toffe game, maar dan met name door die beesten en de beklemmende sfeer. Hoe de graphics uit gaan pakken? We gaan het meemaken. Ik denk dat zowel deze Metro als Anthem nog behoorlijk geoptimaliseerd gaan worden (de games zijn natuurlijk nog lang niet klaar) en daar zullen, zoals altijd bij de ontwikkeling van games, behoorlijk wat concessies worden gedaan.

 • Reiverdemon

  Iedereen ziet toch gewoon dat dit een opgepoetste trailer is. De manier hoe die rondkijkt en vijanden van zich afslaat. Niks met gameplay te maken.

 • Kid MMXV

  Ik ben zo blij dat het geen open-wereld game is. Open wereld games in sfeervolle actie games/shooters werkt niet. Ik ben groot voorstander van lineair verhaal met grote open levels; zoals Deus Ex, Witcher 1/2, Mass Effect.
  De trein zal denk ik een grote rol spelen. Verwacht dat dit een soort main hub is waarin je altijd naar terug gaat. Je zal met de trein de wereld gaan ontdekken. Wel tof bedacht vind ik.

  JJ anthem is “100%” ingame en gameplay. De beelden die je daar ziet zijn veel echter; de game loopt zoals een game. De Metro trailer is enorm op rails en de animaties kloppen niet bij een game.

 • Bloempjes

  Ik heb de eerste twee Metro games op de PC gespeeld en dat zat op momenten ook al tegen fotorealisme aan waarbij ook gameplay met cutscenes en quick time events verweven waren. In de trailer voor Exodus zie ik ook niets wat niet zou kunnen maar de speler beweegt de camera heel langzaam en staat op set piece momenten even stil om het filmisch te presenteren.

  • ? ? ? ? ?

   Fotorealisme? De sfeer was goed maar texturing in die game was niet van hele hoge kwaliteit. Dus fotorealisme lijkt me wat overdreven.

 • PremchandNL

  Misschien dat ik wat heb gemist.. maar sinds wanneer kan je in metro boven de grond lopen zonder gasmask ? De graphics geloof ik wel.. zoveel mooier als de vorige vind ik het niet eens. Wat er gebeurd in de trailer is scripted natuurlijk. Kan niet wachten om meer te zien van deze game.

  • Ken Engelborghs

   Als je de grafix van pc bedoeld kan ik je niet tegenspreken, als je de ps3 of ps4 bedoeld dan is de nieuwe Metro een heeel pak mooier hoor.
   Ik kan niet wachte, dit word een stille topper

   • spoofghost

    Ja dat is het ding die game gaat er nooit zo mooi uit zien op de standaard ps4 en of xbox one.

  • spoofghost

   Ik vond het er super uit zien maar qua graphics werd ook ik niet meteen weg geblazen. het ziet er super mooi uit maar dit soort graphics hebben we al best wel een tijdje op PC. Al die console games zien er altijd echt verouderd uit met textures en effecten.

   • ? ? ? ? ?

    En vergeet de kut FOV niet

  • Kid MMXV

   De game heet Metro Exodus (uittocht). Speelt zich voornamelijk op de grond af en je hebt die trein (waarmee je naar nieuwe plekken rijdt vermoed ik). Er zal wel uitgelegd worden waarom de lucht nu schoon is.

  • Ik mis in deze trailer ook totaal de sfeer van het (eerste) boek. Het boek is meer mystiek en dit is een soort actiehorror. Dat laatste zal wel beter verkopen, maar het heeft naar mijn inzien weinig met Metro te maken (al heb ik alleen het eerste boek gelezen, wellicht is het in andere boeken anders).

 • Fhris

  Het zou mijn niets verbazen als dit ingame beelden waren.
  Vergeet niet dat de vorige Metro delen ook geweldig goede graphics hadden die zelfs de zwaarste pc’s at release er niet mee overweg konden.
  Metro games zijn ook jarenlang als benchmark gebruikt door de grootste internationale websites.

  Wel puntje van kritiek, 4K heeft hier eigenlijk niets mee te maken, 4K (kan) alles native wat scherper maken.
  Wat hier juist heel erg goed is gedaan is de belichting! En de sfeer.

  4K wordt zo vervelend over gehyped, het is net als met een camera, megapixels zeggen niet alles…
  belichting en kleurechtheid zijn belangrijker voor een goed plaatje dan het aantal pixels!

  • Ceryl Zentveld

   en animatie enz

   • Fhris

    Inderdaad Ceryl ook een hele belangrijke, ook de hoeveelheid props.
    Een aangeklede volle wereld met goede texture art die daardoor veel sfeer bevat heeft niets met 4K te maken.

  • spoofghost

   Zelfs PC’s met monster specs draaien 4k nog niet eens echt soepel. 60 FPS is best te halen maar dat ligt ook heel erg aan de engine en de software en hoe die geoptimaliseerd is om de CPU en GPU te gebruiken.

   De meeste console games zijn wat dat betreft best bagger. De metro series was altijd best goed in het benutten van de specs maar had dan ook altijd als hoofd platform de PC.

 • Asdorino90
 • Kraufthauser

  Waarom is dit een preview? Het is toch gewoon een tralierbespreking?

  • JJ

   Omdat trailerbespreking vrij kut klinkt

   • Kraufthauser

    Haha, ben ik best met je eens. Maar het punt is dat ik toch meer een “hands-on” had verwacht. En het bleek met name te gaan over de gfx.

    Verder: pc gezeur is niet meer zoals vroeger: installeer Steam, laat deze automatisch opstarten (in big picture mode). Kies een dikke nvdia kaart en gebruik Geforce Experience om automatisch de nieuwste drivers te installeren. Met dat laatste kun je er ook nog voor kiezen om automatisch je optimale instellingen te laten doen.

    En nee, je moet niet met je controller PVP/MP gaan doen, maar dat lijkt me logisch.

    Ik game al jaren op deze manier en dat gaat prima. En ik hebruik de pc alleen als console en dus niet voor allerlei andere zaken, want hoe minder troep geinstalleerd, hoe beter.

    Steven kan je hier vast bij helpen!

 • Komop JJ je kan aan bepaalde punten in deze footage zien dat het gescript en gerendered is. Bepaalde bewegingen die jij als speler in een game niet zo. Vloeiend zult maken. Bijvoorbeeld tijdens het klommen op de ladder naar beneden kijken als er zo’n beest naar je voet grijpt, of het moment dat hij die deur openmaakt en achterom kijkt. Dat zijn eerder korte cgi momenten.
  Ik dacht en gaf al meteen aan dat het een dikke pc zou zijn die deze beelden afspeelde.
  Metro 1 had geweldige graphics en dat zal deze game ook hebben Maaar dat is altijd zo geweest met dit soort e3 gameplay. Opgezette stukjes gameplay die speciaal zijn gemaakt in een kleine versie van de game met een opgepoetste engine. Dat is chrome niet te vergelijken met anthem.
  Overigens was er ook geen hud te zien of iets. Na al die jaren en tig keren dat we voor de gek gehouden zijn moeten we dat nu toch onderhand wel zien.

  • JJ

   Dat zie ik idd. Maar dat is bij Spider Man of God if Watr ook. Ik heb daar geen probleem mee, zolang het straks ook maar zo is.

 • optimuspecs

  OK-games? De Metro-games zijn veel meer dan OK. Goed verhaal, goede sfeer, multiple endings en morele keuzes. Memorabele games.

  • Michael3002

   hey optimus hoe gaat tie lang niet gezien hier 🙂

 • Patrick

  JJ doe jezelf een enorm plezier en laat Steven een dikke PC voor je bouwen! Desnoods speel je met een controller maar ik weet zeker dat je gaat genieten want je houd van graphics! (Zet hem naast de bank en sluit hem aan je 4K TV of wat dan ook :P) Kijk ook erg uit naar deze game! 🙂

  • JJ

   Mijn laptop is elke week kaduuc. Waarschijljkk door eigen onhandigheid. Maar ik heb er geen geduld voor. Ik wil alleen op aan en uit drukken. Meer niet.

   • Michael3002

    jj neem anders medicatie ritalin zodat je wat meer geduld krijgt voor dingen en rustiger word
    dan is het leven niet zo duur voor je want nu gaat alles stuk zo te lezen bij je

   • Dennis van Kalkeren

    JJ, laat je pc opstarten met Steam in big picture mode. Dan heb je letterlijk op 1 knop gedrukt en kan je gelijk spelen. Patrick geeft hier een hele goede suggestie aan jou.

 • sa_nl

  Hoe vaak moet ik het nog zeggen JJ, op de xboxoneX zie je alle pracht en praal, op de xboxone, zal de framerate lager zijn, de depht of view minder ver zijn, en wellicht niet in 4k, en wellicht wordt er minder getoond in de wereld. Op de PC gebeurt dit al jaren, op de highend pc zie je alles, op de mindere goden, moet je met minder doen.

  • JJ

   Ja, snap je punt niet. Wat Boris aangaf is dat dit straks ook niet op Xbox X te zien zal zijn en ik denk dat wel. Dus is deze uitleg overbodig. Bovendien werken developers van onder naar boven en niet andersom. Dus men maakt mooier wat op Xbox O te zien is. En dat vind ik jammer en best wel klote omdat je zoveel meer Ou kunnen doen.

   • Dark Descent

    Kijk ook maar eens naar deze analyse van anthem. https://www.youtube.com/watch?v=W3E5L2sOvNI Dan kan je zien hoe het bereikt wordt.

   • Sander Schutten

    Wat sa_nl op doelt is jullie commentaar op de strategie van de x naast de reguliere one en dat de games daardoor niet alles uit de kast halen omdat ze het ook moeten doen op de one. Dat is zoals sa_nl zegt onzin, want op de pc heb je ook allerlei configuraties en die met de meeste power krijgt de vetste game-ervaring, maar met minder power krijg je nog steeds een prima game, maar moet je het met wat beperkter grafisch geweld doen.

   • jw-ildo

    Weet je zeker dat developers van onder naar boven werken? Ja, je begint bij wijze van spreken met alleen de buitenlijntjes en vult het daarna op. Maar gaan ze bij wijze van spreken eerst de low settings afmaken of maken ze het object af voor high settings en kun je terug schalen door laagjes te verwijderen? Misschien wel een tip voor een item, hoe gaat het eigenlijk te werk bij een het tekenen van object,persoon,map.

 • koekjew

  vette games waren dat de metro games, met super graphics

 • Andre Vd Werf

  JJ, Ik kan je bijna met 100% garantie zeggen dat dit gewoon ingame beelden zijn. Zoals andere mensen al aangeven kan de PC dit soort games al tijden met deze graphics afspelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een volledig modded Fallout 4. Dat ziet er misschien nog wel beter uit… je hebt echter wel een 4k scherm nodig om hier volledig van te kunnen genieten.

  https://www.youtube.com/watch?v=yq0-iqi0GiU

  • Thegladoss

   Het zijn in-engine beelding, niet ingame.

  • Het heeft niets te maken met Wat wel en niet mogelijk is. Dit waren 100% geen beelden zoals het straks in de game gaat zijn.

   • Andre Vd Werf

    Ik durft te wedden dat dit ingame beelden zijn met hier en daar in engine short cinematics. Zoals aangegeven hoe de pijl uit die hond wordt gehaald is gewoon een animatie welke een cinmatische look heeft. Ik verwacht dat we deze graphics gewoon gaan zien. Op de PC dat wel…

    • Dan heb je er of geen verstand van, of je bent heel naïef.

     • Andre Vd Werf

      We gaan zien Rene. Heb je de zakdoekjes al klaarliggen voor wanneer de game meer beelden toont? Als jij op PC zou spelen dan zou je weten dat deze graphics indrukwekkend zijn maar zeker niet onhaalbaar. Mocht ik ernaast zitten dan stuur ik je met alle liefde een 6 pack bier op! 🙂

     • Wieckse Witte graag 😛

     • Andre Vd Werf

      Oeh lekker! prima smaak! 😉

 • GamingBobTV

  Dit is een target voor de X, dus ze denken dat dit op 30 fps kan draaien. Het kan er uiteindelijk ook nog beter uitzien.

 • Stephano

  Jj gozer, koop een pc met een gtx 1080ti en een 4k scherm. Als je zoveel geeft om graphics. Je bent de enigste console gamer die geeft om graphics volgens mij

  • Reamon

   *Enige

   • Stephano

    ¯_(?)_/¯

 • Rob van Dinteren

  Ben op het moment Metro Last Light Redux op pc aan het spelen. Voor een habbekrats van een paar Euro op Steam gekocht laatst. Nog steeds een mooie game die nog prima mee kan vandaag de dag. Kijk wel uit naar deeltje 3, ziet er erg gaaf uit. Ben wel bang dat er net als voorgaande delen een behoorlijk zware pc voor nodig is om alles maxed out te spelen. Of mijn GTX 1080 dat dan nog redt???

 • Hayogan

  Als je goed op het internet zoekt JJ, dan leggen zij uit hoe ze het gaan doen met games op de one en one x. Ik heb het toen ergens voorbij zien komen. Dus het moet ergens op het net te vinden zijn. Volgens mij was het bij IGN.

 • Scare

  JJ de X is geen next gen console. Gewoon een XBox One voor native 4K. PC videokaarten zitten nu zo rond de 8-9 terraflops dus zo bijzonder is de X niet. Steven heeft dus helemaal gelijk… Metro gaat er zo ongeveer uitzien op de X en Pro.

  • Hayogan

   Voor een pc niet maar voor een console is het toch best bijzonder te noemen. Ik denk ook dat het er idd zo uit gaat zien. We zullen het zien toch. 😉

 • jonathan85h

  Zoals de developers die met de One X gewerkt hebben zeggen, de console kan ultra settings draaien met max drawdistance, 4k etc. Net als op pc, waar niet elke pc op dezelfde settings draait, kan dat op consoles ook, als de developers daar voor kiezen. De developer van Ark was erg te spreken over de one X, wat betreft het gemak er voor te programmeren. Dus ik hoop dat veel 3rd party devs hun best gaan doen.

 • Oldskool Bassie

  Lekker belangrijk dat gedoe met die one X, ik ga gewoon heerlijk van deze game genieten op mijn ps4 pro. Jaja uiteraard is ie op de pc veel mooier, en als ik ooit het zo vreselijk belangrijk ga vinden dat ik het mooiste beeld heb, dan spaar ik er wel voor.

 • Jassefras

  Metro heeft altijd zulke animaties gehad bij het openmaken van een deur, of het neersteken van een monster, of het beklimmen van een ladder.

  Iedereen die zegt dat dit niet ingame is heeft gewoon nog nooit Metro gespeeld.

 • Beelden op de XBOX one zullen gewoon hetzelfde zijn als die van de XBOX one X maar dan in een lagere resolutie (1080p vs 4k, 1920×1080 vs 3840×2160), dus als je geen 4k televisie hebt zal het allemaal niet zo heel ver uit elkaar lopen.. Framerate is misschien zelfs wel gewoon beter op een XBOX one want om 4k graphics te krijgen heb je gewoon een monsterlijke capaciteit nodig. Én 4k én hogere framerate zou een erg knappe prestatie zijn.

  Ik snap niet wat mensen niet snappen aan een XBOX one X, zeker niet als je al zo lang in de gamesindustrie werkt. Gewoon een Xbox one in hogere resolutie, that’s it. En zolang je niet fucking dichtbij je scherm zit of een gigantisch scherm hebt gaan de meeste mensen het verschil tussen 1080p en 4k niet eens zien (zeker als de anti-aliasing wat opgeschroefd staat, wat wellicht wel weer kan met een XBOX one X op een 1080p televisie).

 • Dennis

  Watchdogs 1 die was pas flink gedowngraded jezus nog erger als The Division op PC ziet The Division er goed uit niet zo goed als de eerste gameplay beelden die we toen zagen maar met Watchdogs daar is het begonnen die was echt flink gedowngraded jezus

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord