Menu Premium
Loading...

Mega Man 11 Review: Is de magie in deeltje 11 nog steeds aanwezig?

11/10/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je gamers vraagt welke game-franchise de meeste delen heeft, dan zal de meerderheid waarschijnlijk Final Fantasy of FIFA roepen. Maar dat klopt dus niet. Je zult het niet geloven (maar het is toch echt zo), deze eretitel gaat naar de Megaman-serie. Hoe dan? Nou, heel simpel. Met alle edities die op de verschillende consoles, handhelds en mobiles zijn uitgebracht, hebben de Japanse makers er 130 uitgepoept. En vandaag komt daar deeltje 131 bij: Mega Man 11. Emiel (een groot Mega Man-fan) en Kevin speelden dit deel en geven er in het item ‘Mega Man 11 Review: Is de magie in deeltje 11 nog steeds aanwezig?’ hun mening over.

Gaat Mega Man 11 nog steeds een goeie indruk achterlaten?

Emiel gilde via de mail (voor zover dat kan) dat hij de nieuwe Mega Man moest en zou reviewen. Zijn letterlijke woorden waren: ‘Deze mogen we dus echt gewoon niet missen. Dat zou belachelijk zijn’, gevolgd door ‘en ik wil hem doen’.¬†Zakenmannetje hoor die Emiel, want zo sleepte hij weer een freelance klus bij Gamekings binnen. Anyway, hij speelde de game uit en kruist in dit item de degens met Kevin, die een beduidend minder groot fan is van de serie die door Capcom wordt uitgegeven. De vraag is dus, of Emiel Kevin mee kan slepen in zijn ongebreidelde enthousiasme of dat deze nuchtere Gelderlander er gewoon zijn schouders voor ophaalt?

Cuphead lovers opgelet

131 versies is heel wat. Kun je in zo’n lang traject nog wel de spirit in de serie houden? Er zijn heel wat franchises met minder delen in de vergetelheid geraakt. Je moet dus van goede huize komen om de fans tevreden te houden. Is er bijvoorbeeld wel sprake van enige vernieuwing? Zitten er nieuwe spelelementen in? Nieuwe vormen van gameplay? Kortom, kan het oeroude spelconcept achter Mega Man nog wel in 2018? Het antwoord op die vraag hoor je van Emiel en Kevin in ‘Mega Man 11 Review: Is de magie in deeltje 11 nog steeds aanwezig?’

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch