Menu Premium
Loading...

MediEvil Review: Kopen, budgetbak of slopen?

27/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skate en Emiel zijn de laatste tijd bezig geweest met de moderne versie van MediEvil. Sinds vrijdag is de game speelbaar op de PlayStation 4. Alleen de PlayStation 4, want het is een exclusive. Skate en Emiel hebben de game gespeeld en gaan je vertellen of je deze versie moet spelen als je de oude versie ook fantastisch vond en of je aan de game moet beginnen als je niet bekend bent met MediEvil.

MediEvil en Daniel Fortesque

Het is natuurlijk een historische game en voor velen een game die hun dicht bij het hart ligt. In 1998 werd de originele game gereleased. De game vertelt het verhaal van Sir Daniel Fortesque, een skeletridder die weer tot leven is gebracht om te vechten tegen een kwaadaardige tovenaar genaamd Zarok. Hoewel legendes Daniel als een dappere held beschilderen, is hij dat allesbehalve. Hij is eerder iemand die tijdens een gevecht tegen Zarok onmiddellijk aan een pijl in het hoofd is gestorven. Per ongeluk nieuw leven ingeblazen door een van Zaroks necromancy spreuken een eeuw later, gokt hij weg om de tovenaar te verslaan. Het is een dwaze opzet en Daniel’s grijnzende capriolen zorgen voor een leuke affaire. Een revanche-verhaal van de bovenste plank dus.

Maar is er iets nieuw?

Dat wil iedereen natuurlijk weten. Het antwoord is waarschijnlijk niet zo veel. We gaan niet de hele game hier zitten voorkauwen, maar er zijn zeker wel wat dingen anders. Natuurlijk zijn de graphics verbetert ten opzichte van de oude game, maar dat is bijna vanzelfsprekend. Daarnaast zijn de stemmen anders en is het camerasysteem en de controls gemoderniseerd. Daardoor krijgt je toch weer een beetje het gevoel dat de game nieuw is. Tenminste, dat is de bedoeling. Verder kunnen gamers volgens de developer ook veel nieuwe geheimen vinden. Of dit echt het geval is? Daar kom je achter in deze review!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch