Menu Premium
Loading...

Mario + Rabbids Kingdom Battle E3 2017 Preview

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
16/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was voor velen een verrassing: de samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft. De opkomst van gamesindustrie-giganten Shigeru Miyamoto en Yves Guillemot zorgde voor aardig wat verbaasde blikken. Nu duidelijk is dat het om een Mario en Rabbids samenwerking gaat, is het tijd voor een Mario + Rabbids Kingdom Battle E3 2017 Preview!

Een opvallende samenwerking

Ubisoft en Nintendo slaan de armen ineen voor de nieuwe turn-based strategy game Mario + Rabbids: Kingdom Battle. De samenwerking is ontstaan vanuit een prototype dat Ubisoft Milan’s Davide Soliani hoogstpersoonlijk op de deurmat heeft neergelegd van Mario-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto. De game is al sinds 2014 in ontwikkeling en in mei 2017 doken de eerste verwijzingen naar de samenwerkingen op. Nu hebben Boris en Koos de game gespeeld en laten ze weten wat ze ervan vinden.

Mario + Rabbids meets XCOM

In de game wordt Mushroom Kingdom geterroriseerd door de agressieve konijnen uit de reeks Raving Rabbids. Deze zijn door een portaal het land binnengedrongen. Mario en de bekende characters uit de game nemen het samen met vier heldhaftige Rabbids het op tegen de losgeslagen konijnen om vrede in het paddenstoelenparadijs van Mario en z’n vriendjes weer te herstellen. De gameplay van Mario + Rabbids: Kingdom Battle doet denken aan de strategy-game XCOM. In een team beweeg je door de speelwereld, waarbij teamleden om de beurt  vijanden aanvallen en obstakels te omzeilen. Verder in het spel worden er wapens, abilities en nieuwe teamleden vrijgespeeld.

Boris en Koos discussiëren vanuit de beursvloer in LA over de game. Check in dit item wat zij erover te zeggen hebben en of ze de samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo zien zitten. Wordt de samenwerking een slaand succes of een grote flop? Wat verwacht jij? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
 • Vet zo’n samenwerking. Ik heb niets met rabbits en vind mario wel tof maar deze titel is niet echt persee mijn “cup of tea” Het was turnbased en naast Southpark heb ik dat nooit leuk gevonden. De game zag er wel erg tof uit. Het lijkt me wel echt een leuke hh game en dit principe werkt goed als multiplayer titel.

 • Halper

  Die Koos, het is net alsof die het al jaren doet. Blij met deze nieuwe gameking! Het lijkt me een leuke nieuwe soort game. Deze strategie games kom ik niet meer zovaak tegen op de console ook al zullen ze er vast wel zijn. Worms vond ik ook altijd leuk om tegen vrienden te spelen, dat lijkt me met deze game ook.

 • Spud82

  Dit lijkt me toch wel interessant hoor, zeker voor op een platform als de Switch. Waarschijnlijk kan je je hier urenlang mee vermaken en zit er best wat diepgang in, maar is het ook uitermate geschikt voor korte potjes.

 • DHZ

  Ik vind het er wel leuk uit zien. Ik zit er nog aan te denken om een Switch te halen. Als die in huis komt, komt deze game er ook wel denk ik.

  En JJ en Skate, RTS is real time strategy. Dat is dit niet dus. Dit is juist turn based.

  • Versprekinkje. Kan gebeuren.

   • LA

    Als je het over TBS gaat hebben wordt het ook zo apart he ;P

  • sygys

   Switch zeker halen. Is echt een aanrader is lang geleden dat ik iets heb gekocht voor 300+ euro waar ik totaal geen spijt van had.

 • Nexxje

  Eens even denken…. Zelda : breath of the wild.. Mario / Rabbidz turn based strategy… Mario Odyssey.. Metroid 4…
  Ik zit er toch steeds meer over te denken om een Switch aan te schaffen. Ik ben alleen niet helemaal zeker over
  a) de graphics en
  b) de peripherals ( powerbank, pro controller, extra geheugen ) die je er tóch wel bij wil hebben.
  Ik blijf nog ff denken.

  • koekjew

   vergeet de 32gb harddisk niet

   • jefmode079

    eeen kaartje kost een joet zeik niet

    • sygys

     Ik zou sowieso alle games op een gamecard kopen. Dan heb je altijd fysiek de game. Mocht de switch in de verre toekomst niet meer online ondersteund worden dan heb je altijd nog je games. Daarnaast kun je digitale games gekoppeld aan je account niet verkopen. Die op een gamecard wel.

     • jefmode079

      Doe ik ook hoor, ik wil sws van elke game het doosje hebben.

 • Uther Pendragon

  Game ziet er leuk uit, maar ik weet niet of de gameplay ook leuk blijft. Is de game trouwens ook online multiplayer?

 • nick35

  ik ga het wel kopen wilde al een tijdje zo spel uitproberen. denk een heerlijke tablet mode spel:>

 • PauluitOosterhout

  Ik denk dat het wel goed is voor de Switch. Dit is wat het apparaat nodig heeft.
  Namelijk third party exclusives die speciaal gemaakt zijn voor de switch en dus de grafische beperkingen omzeilen zodat je de hardware optimaal kan benutten.
  Van een downgrade port moet de switch het volgens mij niet hebben.
  Dus hopelijk wordt dit een succes en komen er meer speciale projecten voor de switch en dan, in combinatie met de sterke Nintendo first party exclusives, kunnen ze een mooie game library opbouwen.

 • C. Bloemkool

  Rabbids tof, mario tof, strategy tof, ja deze staat in mijn the wall lijstje wel op heel fijn, ben benieuwd wat het eindproduct gaat brengen.

 • Pascal Tettero

  of je nou door een gun geraakt word of door een bullit bill of een podobo..
  ziet er tof uit, maar heb wel het idee dat het snel eentonig gaat worden..
  wat ik ook bij smash bros heb die ik maar 3 dagen gespeeld heb op de wii u dan.
  nu nog wachten op 2 extra games die ik echt moet spelen odyssey, zelda en dit is gewoon
  niet genoeg om naast een ps4 en een xbox one te kopen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord