Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Maakt Nintendo eigenlijk wel eens echte bagger games?

19/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de Warme Babbels van afgelopen donderdag hadden de 3 J’s (Jasper, Jelle en JJ) een discussie over de kwaliteitsnormen die Nintendo hanteert bij het maken van hun games. Dat ze eigenlijk altijd wel door gingen tot iets goed was. Zich zelden door de spreadsheet maffia lieten pushen om onaffe en/of brakke titels uit brengen. Waarop Jelle vroeg of Nintendo dan helemaal nooit schijtgames had uitbracht? Games die een onvoldoende scoorden en met hoon werden overladen? Was het echt allemaal hosanna? JJ werd getriggered en ging op onderzoek uit. De queeste was simpel: zoek uit of Nintendo in het verleden wel eens echte bagger spellen de markt op heeft geslingerd. We kunnen je alvast verklappen dat de speurtocht allesbehalve eenvoudig was.

Dit werkstukje draait puur om Nintendo first party games

Als je een onderzoek doet, dan moet je ook even de parameters van dat onderzoek goed zetten. Want elke bezitter van een Switch, GameCube of Wii zal roepen dat er echt wel slechte games op dat platform zijn uitgekomen. Maar daar gaat het ons niet om in dit werkstukje. Het gaat ons om de games die Nintendo ZELF heeft gemaakt. First party titels met andere woorden. Zat daar totale crap bij? Of is Nintendo als developer flawless?

Mag je Wii Music een slechte game noemen?

JJ spitte door het archief heen. Afgaande op het gemiddelde cijfer dat een game behaalde op Metacritic. Een platform dat de cijfers van veel media verzamelt. Wat kwam hij tijdens deze zoektocht tegen? Waren er in het verleden inderdaad slechte games door Nintendo gemaakt? En zo ja, waarom kunnen we die niet even 1,2,3 reproduceren? Weten zie die vakkundig uit het zicht te houden? En als er slechte games waren, waarom waren ze slecht en wat voor soort games waren het? De antwoorden op al deze vragen krijg je in deze video over de bagger games van Nintendo.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch