Menu Premium
Loading...

Maakt een curved monitor de spelervaring bij racegames beter?

20/10/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Lenovo. Alle meningen in deze video zijn onze eigen. Lenovo heeft inhoudelijk geen inspraak op de content en zien de video net als jullie hier voor het eerst op de site.

Monitoren. Je hebt ze in alle soorten en maten. Loop een winkel binnen of check het aanbod online en je komt om in de keuze. De tijden dat er echt hele slechte monitoren gemaakt werden, is ook voorbij. Bij het kiezen van een nieuwe beeldscherm draait het dus allemaal om de persoonlijke voorkeuren en eigen smaak. Zo ook bij Gamekings. Thuis hebben we vrijwel allemaal een ander type monitor staan. De een zweert bij ultra wide, de ander heeft liefst twee aparte monitoren staan en de derde gaat voor een ‘normale’ rechthoekige versie. Alles gebaseerd op wat hij of zijn er mee wil doen. En dat geldt ongetwijfeld ook voor jullie.

Maakt een curved monitor de immersie bij racen groter?

Het mooie van werken bij Gamekings is dat we af en toe nieuwe monitoren kunnen uitproberen. Op die manier kunnen we onze smaak aanpassen. Want wie is er iets wat we nog niet kennen of gecheckt hebben dat de spelervaring verder verbeterd. Daan is een behoorlijke racefan. Regelmatig zet hij het stuurtje en de pedalen-set klaar voor een paar rondes in Gran Turismo, Forza Motorsport of de Formule 1 game van EA. Dat deed hij altijd op zijn ‘normale’ PC monitor. Prima specs, goede refresh rate en strakke mooie beelden. Maar kan de spelervaring beter? Bijvoorbeeld als hij een grote curved monitor gebruikt? Zorgt dat voor meer immersie, een betere concentratie en dus betere rondetijden?

Racen met de Legion Monitor Y34wz-30

Daan neemt in deze video de proef op de som met behulp van de Legion Monitor Y34wz-30. Een 34” Curved beest van een scherm met een resolutie van 3440×1440, een respons rate van 1ms en een refresh rate 165Hz / 180Hz. Op de zijn geheel bekende manier laat Daan zien hoe hij de monitor aansluit, alles optimaal instelt en aan het racen gaat. Hoe bevielen hem de rondes op het gebogen scherm?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch